MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

René   Frangipani (Plumeria rubra)

 • René B.Ik heb vorig jaar Plumeria's gezaaid. Frangipani is eigenlijk de oude naam. Het zijn nu planten van 50cm hoog. Ik heb ze in potten staan van rond 25 cm. Ze hebben vorig jaar bij mij op het platte dak van de garage gestaan tegen de zuidgevel van het huis. Een prachtige warme plek zo half onder de goot van het huis.Dus ook een redelijk droge plek. Ze zijn daar prachtig gegroeid, met plantenvoeding van de Action.
  Ik zet ze in een mix van 2/3 potgrond en 1/3 brekerzand. Zodat de grond goed het water doorlaat.
  In het groeiseizoen gewoon water geven, niet te nat. Maar ze hoeven ook niet droog te staan als ze in het blad staan. Zeker geen schotels met water erin gebruiken. Overtollig water moet kunnen weglopen anders gaan de wortels rotten. In de winter worden ze kaal. Dit betekend in het najaar (november) eigenlijk geen water meer geven tot maart. Hoogstens zo af en toe een beetje zodat de grond niet geheel uitdroog en de kale stam niet verschrompeld. Begin maart in een zonnig raam zetten en langzamerhand water geven.
  Verder las ik op een Duitse site dat Plumeria's gevoed moeten worden met NPK 10-52-10 om ze in bloei te krijgen. Dit heb ik van het voorjaar bij de plaatselijke fuchsia kweker gehaald.
  Misschien wel allemaal bekend. Maar ik dacht laat ik mijn ervaringen delen.
  Dinsdag 14 Juni 2016 om 07:23

2 reacties

 • Roos T. Roos T. Leuk om te lezen .Wat een hoge phosfor gift ,ik wist niet dat dat bestond. Dinsdag 14 Juni 2016 om 08:24
 • René B. René B. Ja ik ook niet. Maar via Google kom je toch veel te weten. Dinsdag 14 Juni 2016 om 09:36

6 tuiniers vinden dit leuk