MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Johannes B.Na de bladluizen te hebben overwonnen, heb ik nu last van witte vlieg in de tuin (vooral op de munt). Wat kan ik hier aan doen? Op internet lees ik voornamelijk bestrijdingsmiddelen, maar andere mogelijkheden moeten er toch zijn? Ik lees veel over sluipwespen, maar hoe krijg ik die in mijn tuin?
  Inmiddels wel aardig wat lieveheersbeestjes in de tuin, vrij laat, aangezien ik zelf de meeste luizen handmatig heb weggevangen (twee keer per dag een rondje tuin). Witte vliegen zijn echter wat lastiger te vangen ;-)
  Zaterdag 18 Juni 2016 om 17:08

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Sluipwespen worden in kassssen ingezet.Weet niet hoe je buiten witte vlieg kwijtraakt . Zaterdag 18 Juni 2016 om 20:01
 • Johannes B. Johannes B. Ik schud de halve dag aan de planten, maar ze gaan net zo snel weer terug hahaha
  Ik wacht dan maar tot de natuur een oplossing biedt.
  Zaterdag 18 Juni 2016 om 20:05
 • Gerda Pee Gerda Pee volgens de site van modeltuinenzwanenburg (http://modeltuinenzwanenburg.n...) zou een aftreksel van rabarber kunnen helpen:

  Extract van rabarberbladeren ( ook tegen de koolvlieg)
  Laat 20 minuten lang 1 kilo in repen gesneden rabarberbladeren in 2 liter water koken. Afkoelen en de bladeren eruit zeven en 1 eetlepel zachte zeep toevoegen ( zoals Driehoek zeep). Verdun het extract met water in verhouding 1 op 4. Met plantenspuit besproeien.

  Hier iets over voorkomen van witte vlieg: https://www.biologisch.website... volgens hen zou overmatig stikstof in mest en/of de standplaats iets met de oorzaak te maken kunnen hebben.

  en hier: http://www.plantaardig.com/gro... lees ik dat er minstens 3 soorten zijn met elk hun eigenaardigheden?

  succes!
  Zondag 19 Juni 2016 om 08:30
 • Johannes B. Johannes B. Dank je Gerda! Ik ga het proberen. Zondag 19 Juni 2016 om 09:13