Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Pim   Sierappel (algemeen) (Malus domestica)

  • Pim R.In mijn net aangeplantte appelboompjes vertonen zich veel mieren in gekrulde jonge blaadjes. Hoe kan ik dit bestrijden?
    Dinsdag 21 Juni 2016 om 17:55

5 reacties

  • Kathia V. Kathia V. De mieren brengen de bladluizen aan en voeden zich van de kleverige afscheiding van de bladluizen.Het zijn de bladluizen die jouw blaadjes doen krullen. Bespuiten met natuurlijk pyretrum en lijmband aanbrengen rond stam zodat de mieren niet naar boven kunnen...
    Dinsdag 21 Juni 2016 om 19:36
  • Kathia V. Kathia V. Check eens of je binnenin de blaadjes geen bladluizen ziet ?
    Dinsdag 21 Juni 2016 om 19:40
  • Pim R. Pim R. zal ik doen, bedankt. Lijmband? ik heb wat anti mier op de grond gestrooid, maar ja die regen he? Ik zal pyretrum gaan kopen, hopelijk lukt het me hier in frankrijk.
    Dinsdag 21 Juni 2016 om 21:17
  • Kathia V. Kathia V. Je kan het ook met lieveheersbeestjeslarven proberen of eraf spuiten of gezien het nog een kleine plant is de bladluizen met de hand eraf ritsen en pletten... een beetje vies maar wel mileiuvriendelijk.
    Woensdag 22 Juni 2016 om 17:18
  • Wouter C. Wouter C. Er zijn letterlijk 10-tallen zaken die de blaadjes kunnen doen krullen. Als je niet zeker bent over de oorzaak: niets doen want al wat je doet kan verkeerd zijn. Het kan evengoed een schimmel of bacterie
    zijn.
    Maandag 11 Juni 2018 om 15:41