Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Karina V.Ik probeer het nog een keer.
    Ik zou graag de stam van een eucalyptusboom doorzagen. Hoeveel kans is er dat er zich nieuwe takken ontwikkelen, of betekent dat het einde van de boom?
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 21:21

9 reacties

  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. wat een rare zin 'ik zou graag de stam van een boom doorzagen'..
    Ik geloof niet dat een eucalyptus hierin even makkelijk is als een wilg.
    Ook ligt het een de periode waarin je dit doet. Nu in de zomer, volop in de groei, raad ik het sterk af.
    Probeer het dan in het najaar als de sapstroom stil ligt, of vroeg in het voorjaar, voordat de sapstroom weer op gang komt. Mag ik vragen waarom de boom in tweeën moet?
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 21:28
  • Roos T. Roos T. je bedoelt de bestaande kruin eraf zagen?
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 21:44
  • Karina V. Karina V. Natuurlijk mag je dat vragen hoor. Ik heb, in mijn klein stadstuintje, twee exemplaren staan, die zelfs in elkaar vergroeid zijn met hun stam ( vrij ongewoon vermoed ik ). De grootste van de twee ( de andere dus) was zodanig hoog en breed, dat we, om buurproblemen te vermijden, fameus moeten snoeien hebben. Omdat ook de kruinen in elkaar zaten, hebben we ze een gezamelijke hoogte gegeven. Nu lijkt de kleinste nergens meer op, spijtig genoeg. Een hoge, kale stam, met enkel bovenaan en paar takjes. Ik hoopte ergens dat, als k die kleine zou doorzagen, er daar nieuwe takken zouden ontstaan om weer een mooi geheel te verkrijgen. De tweede zin in je reactie, vreesde ik al voor. Ik ga er nog eens goed over nadenken en eventueel, op het goede moment, het er op wagen.
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 21:50
  • Karina V. Karina V. Niet alleen de kruin Roos maar een heel stuk inkorten zodat ik een struikvorm zou krijgen die dan voor de stam van de grootste zou staan.
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 21:55
  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. Ik moet zeggen, dat een eigenaar van een eucalyptus hier in de buurt (nog wel een jong exemplaar van 5 meter hoog) z'n boom had terug gesnoeid naar 2 meter. Die lijkt het nog steeds prima te doen. (nu een jaar verder)
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 22:19
  • Mia V. Mia V. wij hebben een eucalyptus van wel 10 meter hoog ook eens willen inkorten maar die heeft het jammer genoeg niet gehaald..een eucalyptus kan wel heel snel groeien en blijft onderaan kaal, hangt waarschijnlijk af van de varieteit
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 22:48
  • Dirk M. Dirk M. wij hebben van onze eucalyptus (+/- 8m hoog) deze winter alle stammen behalve één tot op de grond teruggesnoeid. naast die ene overblijvende staan nu een vijftal jonge scheuten. volgende winter gaat die oude stam er ook af.
    Vrijdag 8 Juli 2016 om 23:45
  • Roos T. Roos T. Karina jij hebt je antwoord wel gekregen denk ik.Bij mijn dochter was ze ook doodgeggaan na drastische snoei.
    Zaterdag 9 Juli 2016 om 07:45
  • Karina V. Karina V. Inderdaad begrepen Roos. Thanks aan iedereen.
    Zaterdag 9 Juli 2016 om 22:39