MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Tine S.Dringend op zoek naar het "Groot Handboek Geneeskrachtige Planten" van Dr. Geert Verhelst, uitgeverij manavita. Is er iemand die dit niet meer nodig heeft? U zou mij er een gigantisch groot plezier mee doen. Woensdag 27 Oktober 2010 om 15:23

7 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Mocht je het niet vinden, kan je het misschien uitlenen in een van deze bibliotheken: http://zoeken.bibliotheek.be/?... Woensdag 27 Oktober 2010 om 19:45
 • Ann V. Ann V. Ik heb indertijd van Geert een recensie-exemplaar gekregen, maar dat doe ik niet weg!
  Als je een exemplaar aangeboden krijgt, probeer er dan één van een meer recente druk te krijgen: de eerste uitgave is immers sindsdien aangevuld met een reeks extra planten.
  Woensdag 27 Oktober 2010 om 20:00
 • Tine S. Tine S. Dankjewel voor de tips!
  Ik liep het boek gisteren bijna letterlijk tegen het lijf in de bioplanet en kon onmogelijk weerstaan. Wát een boek, zeg!
  (ik hoopte een tweedehandsexemplaar op de kop te tikken vanwege de toch wel hoge prijs, maar goed, dat bleek onvindbaar, en soms moet een mens zichzelf al eens iets gunnen)
  Zaterdag 30 Oktober 2010 om 20:02
 • Katti D. Katti D. Hallo Tine ! Ja, dit is werkelijk onze "Kruidenbijbel" ! Ben je ook actief bezig met kruidenpreparaten te maken ? Woensdag 23 Maart 2011 om 11:15
 • Tine S. Tine S. Hallo Katti,

  ik ben er nog niet helemaal actief mee bezig, maar volg een opleiding Herborist. En sindsdien ben ik helemaal gebeten door de microbe en volop op zoek naar meer :)

  Op dit moment ben ik vooral bezig met het zaaien en aanplanten van al mijn kruiden, en dan hoop ik te oogsten en te drogen om er dan wat mee te kunnen starten.
  De eerste lentekruiden verwerk ik al wel in mijn eten :)

  Ben jij er actief mee bezig?
  Woensdag 23 Maart 2011 om 11:32
 • Katti D. Katti D. Zo een beetje, op m'n eentje ... heb 1e jaar Herborist gevolgd in Hasselt en dan nog een korte cursus (medicinale) kruidenbereidingen + 'n cursus aromatherapie en 'n schriftelijke cursus inleiding tot de kruidengeneeskunde maar 't meeste leer je zoals steeds door de praktijk. Succes gewenst alvast ! Woensdag 23 Maart 2011 om 12:26
 • Tine S. Tine S. waar heb je die schriftelijke cursus gevolgd?
  mijn docente geeft op zichzelf ook workshops rond cremes bereiden, reinigingskuren, zepen maken enz
  die probeer ik ook wat te volgen, want idd, een theoretische cursus is allemaal goed en wel, maar 't is de praktijk die telt, eh. en die mis ik toch teveel.
  nu goed, ik hoop hiermee nog veel verder te gaan, en er ooit eventueel beroepsmatig iets mee te doen... we zien wel
  Woensdag 23 Maart 2011 om 13:15