Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Natascha K.

4 reacties

  • Gerda Pee Gerda Pee Op een bewolkte dag of in de vroege avond spuiten met lauw water gemengd met klein beetje groene zeep en theekopje spiritus dood de luizen. Maar niet de eitjes die ze al gelegd hebben. Na 3 dagen herhalen en na nog eens 3 dagen nog een keer . Dan heb je alle generaties te pakken. Of afspuiten met een harde waterstraal uit de tuinslang maar zorg dat je eventuele bloesem of fruit niet beschadigt. Een derde remedie is het plaatsen van lieveheersbeestjes en/ of oorwurmen, die zijn dol op luis. Als je van je plaag af bent check dan ook even of er een mierennest in de buurt zit want dan begint het feest weer van voren af aan. Mieren trekken luizen aan en melken ze om hun zoete afscheiding.
    Zondag 17 Juli 2016 om 08:00
  • Natascha K. Natascha K. Bedankt voor je reactie Gerda, Ik ga het meteen doorgeven.
    Dinsdag 19 Juli 2016 om 23:20
  • Jessica G. Jessica G. Larven bestellen van het lieveheersbeestje, die eten hun buikje rond en komen terug om eitjes te leggen als ze volgroeid zijn, ideaal!
    Donderdag 21 Juli 2016 om 21:06
  • Mireille K. Mireille K. Mijn zus heeft potjes met stro tegen de appelboom hangen. Voor de oorwormen. Volgens mij is dat tegen wormpjes maar misschien ook luis?
    Zondag 24 Juli 2016 om 09:05