Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Wanda K.

Wanda   Blauwe regen (algemeen) (Wisteria sinensis)

  • Wanda K.Een verdrietig bericht over mijn mooie Wisteria: Ik heb hem al zo'n 20 jaar en vanaf het begin was het een enthousiaste groeier en zeker ook bloeier. Ook dit jaar heeft hij weer prachtig gebloeid, maar daarna lijkt hem iets te zijn overkomen. Het nieuwe blad is allemaal afgevallen en het merendeel van de takken is dood. Hier en daar zijn nog wel wat nieuwe scheuten gegroeid, die voor een deel weer aan het verwelken zijn. Andere nieuwe scheuten zijn aan het bloeien geslagen. Het lijkt erop dat mijn Wisteria vecht voor zijn leven en aan de laatste stuiptrekkingen bezig is. Wat kan ik doen om hem te helpen ? Graag advies, want ik ben erg aan mijn Wisteria gehecht.
    Vrijdag 22 Juli 2016 om 15:52

5 reacties

  • Heidi Heidi Zoek eerst uit of er sprake van is dat de wortels aangevreten worden. Heb eigenlijk geen andere verklaring, want Wisteria's kunnen oud worden en dit is een merkwaardige ontwikkeling. Sterkte.
    Vrijdag 22 Juli 2016 om 16:22
  • Catherine H. Catherine H. Ik denk ook dat er iets gaande is aan het wortelgestel. Wij hebben zoiets voor gehad met een druivelaar tot we hem verwijderd hebben en aan de voet de larven van de meikever vond...11 stuks waren zich aan het voeden waardoor de druivelaar het begeven had.
    Zaterdag 23 Juli 2016 om 10:35
  • Wanda K. Wanda K. Dankjewel Heidi en Catherine.
    Aan parasieten had ik nog niet gedacht. Dan ga ik maar graven. Als ik vretertjes zou vinden, hoe roei ik die dan uit zonder mijn Wisteria nog meer te schaden ?
    Zaterdag 23 Juli 2016 om 12:20
  • Ellen A. Ellen A. Misschien eerst kijken wat het veroorzaakt?
    Zaterdag 23 Juli 2016 om 13:25
  • Wanda K. Wanda K. Met al mijn gegoogle kwam ik op nog een andere mogelijkheid: schimmel die de wortels aantast.
    Daarvoor wordt "Sporgon" aanbevolen. Iemand daar ervaring mee ?
    Zaterdag 23 Juli 2016 om 16:40