MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Kurt T.wat te doen tegen hagewind ? momenteel trek ik deze plant handmatig uit in dusverre ik het begin vind . Bestaat er een manier om de wortels te vernietigen ? Vrijdag 22 Juli 2016 om 19:07

9 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik durf het hier bijna niet te zeggen ,maar er bestaat een stick van roundup om de blaadjes mee in te smeren.Er is verder geen echt goed middel en trekken maakt dat je maar enkele stukjes te pakken krijgt en wortels zitten blijven.Houd de plaats goed in het oog daarna. Vrijdag 22 Juli 2016 om 19:30
 • Lieven G. Lieven G. Volharding helpt (wellicht/misschien/ooit) :) Vrijdag 22 Juli 2016 om 20:13
 • Danny V. Danny V. Hagewind kan een nieuw plantje maken uit een wortelstokje van 0.5 cm...
  Uitgraven is dus de enige optie om hem echt weg te krijgen, of chemisch doden.. Maar als de plant, zoals bij ons, tussen de frambozen en andere bessen woekert is het huilen met de pet op. Uitgraven kan niet, en ik eet graag round-up vrije besjes.... Dus ga ik met de regelmaat tussen de stekels hagewindjes 'killen'. Geeft wel mooie bloemen die een hele reeks nachtvlinders aantrekken, en bij ons diengevolge ook enkele mooie exemplaren van vleermuizen, mocht dat een troost zijn :)
  Vrijdag 22 Juli 2016 om 20:31
 • Bram Bram Aanstippen met round up werkt het beste, heb dan wel 2 a 3 weken geduld want de werkzame stof glyfosaat heeft tijd nodig om de haagwinden van binnen uit de haagwinde te vernietigen.

  Als je de haagwinden ook tegen de vaste planten aan groeid, dan raad ik u aan om die eerst uit de tuin te spitten en een ander plekje te geven. Ondertussen kunt u de wortelbos van die planten controleren of er van die witte lange wortelstengels tussen zit. Om te voorkomen dat de haagwinde elders in de tuin verspreid.

  Een foto errbij zal helpen om je nog beter advies te geven.
  Zaterdag 23 Juli 2016 om 06:41
 • Kurt T. Kurt T. Alvast bedankt voor de reacties . De hagewind zit vooral aan de kant van de buren genesteld . Daar waar mijn sparren staan . Nu kan ik moeilijk een foto bijsturen , heb ze weer allen handmatig verwijderd ( tot zover ik kan ) kruiwagen vol ...:-/ . Ik doe dit om de twee weken . Heb mijn bamboe ook al verwijderd . . Zou graag mijn tuin eens klaarzetten tegen volgend j en dan opnieuw starten . Zaterdag 23 Juli 2016 om 07:23
 • Roos T. Roos T. Lieve volharinding is een keyword in tuinieren,zonder dat stonden onze tuinen in een mum vol ongewenste bewoners.
  Zaterdag 23 Juli 2016 om 07:37
 • Bram Bram Bomen en struiken kunnen wel wat hebben als je het aanstipt met round upp, een haag ook wel. Mocht u er zo flauw van zijn van de haagwinden dan is aanstippen de enige optie. En blijf het herhalen om 6 a7 weken.

  De wortelstengels van de haagwinden zitten 2 steken diep onder de grond of dieper, onder de sparren spitten is geen optie lijkt me.

  Overleg ook even met de buurman of u van zijn kant de haagwinde mag bestrijden. Meestal krijg je de haagwinde van een andere tuin.

  Suc6, en laat even weten wat het resultaat geworden is.
  Zaterdag 23 Juli 2016 om 08:35
 • Stijn W. Stijn W. Ik kan er niet bij dat sommigen Roundup nog durven aanprijzen, al is het maar om 'aan te stippen'.
  Uit onwetendheid begaat iedereen wel fouten. Maar van dit product is de schadelijkheid toch in het lang en breed uitgesmeerd in de media.
  Handen uit de mouwen evt. inde handschoenen en volharden.
  Woensdag 27 Juli 2016 om 22:55
 • Kiki B. Kiki B. En dat ben ik van harte met Stijn eens! Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat we nu echt eens op moeten houden met het gebruik van producten zoals RoundUp. En vooral eens moeten ophouden met het promoten van o.a. dit echt heel schadelijke product, maar ook van al die andere giftige stoffen die ik hier vrijwel dagelijks voor bij zie komen als advies! Hou van je tuin en van je grond en wees eens zuinig op dat stukje natuur wat we nog hebben. Donderdag 28 Juli 2016 om 00:57