Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

10 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Genoeg voeding ? Te nat ?
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 20:04
  • Elly K. Elly K. Nee, zeker niet te nat. En krijgt genoeg voeding. Staat wel in de volle zon, zou dat het kunnen zijn?
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 23:23
  • Jeannette v. Jeannette v. Op hete dagen en in de volle zon staand heeft een Brugmansia minstens een paar liter water per dag nodig, en soms is het aan te raden om ze 's avonds nog eens te check op droogte.
    En juist omdat je veel water geeft spoelen voedingsstoffen veel sneller uit dan normaal gesproken het geval is, vandaar dat ik vraag naar de hoeveelheid. Je kan een voedingstekort oplossen met vloeibare tomatenvoeding. Na eind augustus niet meer bemesten.
    Maandag 1 Augustus 2016 om 13:07
  • Elly K. Elly K. Dank je wel!
    Maandag 1 Augustus 2016 om 14:39
  • Jeannette v. Jeannette v. Graag gedaan! :-)
    Dinsdag 2 Augustus 2016 om 16:20
  • Gerda Pee Gerda Pee Ik denk dat ik juist vanwege dat wegspoelen eerder zou kiezen voor een bemesting in vaste vorm. Een vloeibare mest verspreidt zich snel en wordt ook makkelijker uitgespoeld. De plant moet de voeding dan wel snel op nemen voor de rest verloren gaat. Een korrel blijft denk ik beter op z'n plaats en geeft voedingsstoffen langzamer af. kijk ook even naar de samenstelling van de voeding in NPK. heel kort door de bocht: N is groei/P is bloei/ K zorgt voor stevigheid. Als groei en stevigheid ok is maar de plant in bloei achterblijft zou ik ( in de bloeiperiode) gaan voor een fosfor rijke voeding?
    Dinsdag 2 Augustus 2016 om 18:06
  • Jeannette v. Jeannette v. Ik heb dit geadviseerd omdat het niet verstandig is om na eind augustus nog te mesten, @Gerda Pee. Als je nu nog een vaste meststof geeft heb je kans dat niet alle mest is opgenomen en de stelen niet goed verhouten.
    Woensdag 3 Augustus 2016 om 10:29
  • Gerda Pee Gerda Pee Aah, Jeanette bedankt voor de uitleg! En je hebt gelijk, over de behoeftes van een Brugmansia in (bijna) rust had ik inderdaad niet nagedacht. Met dit in mijn achterhoofd zal ik zelf ook weer eens mijn "mestkalender" langs gaan en indien nodig wat aanpassingen doen. Dank!
    Woensdag 3 Augustus 2016 om 18:33
  • Tom M. Tom M. Brugmansia kan je niet echt "overbemesten" en inderdaad, vloeibare mest in mijn bloembakken geef ik nooit...Wat niet wegspoelt, verdampt wel... Meeste planten hoeven inderdaad na augustus geen voeding meer... Maar dergelijke gulzigaards blijf ik toch voeden tot diep in september, ook al omdat ik dan stevige scheuten wil nemen om volgend jaar mee verder te doen (vroeger hield ik de moederplant, nu nooit meer) super gemakkelijk om een 20-tal scheuten te nemen en de ganse winter te laten wortelen in een pot water, in februari de beste er uithalen en planten in potgrond, in mei op zijn definitieve plaats... Moet je zeker eens doen, véél goedkoper (en veel voldoening) om uit wat nietig snoeisel mooie planten op te kweken... Ook niet bang zijn om wat terug te snoeien, ( zolang het niet vriest komen er nieuwe scheuten -en nog bloemen- aan)... Gele bladeren is inderdaad een schreeuw om voeding... vochtig houden ook belangrijk....én zon, warmte.... succes ;-)
    Woensdag 3 Augustus 2016 om 19:42
  • Elly K. Elly K. Dank voor je reactie , ga het proberen!
    Woensdag 3 Augustus 2016 om 21:10