MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • EstherIk vroeg me af of deze pompoen een voldoende "verkurkte" steel heeft om geoogst te worden of dat ik nog wat langer moet wachten. Ik ben op zoek naar het perfecte oogst moment voor de maximale bewaar potentie.
  Het is voor het eerst dat ik een pompoenplant in de tuin heb. (Maar met 7 stuks aan 1 plant; zeker niet voor het laatst)
  Dinsdag 23 Augustus 2016 om 19:43

4 reacties

 • Karel S. Karel S. Mijn ervaring is dat pompoenen blijven groeien en ik denk dat het vooral belang heeft hoe groot je ze wil laten worden. Je moet ze ook kunnen verwerken. Bewaren doen ze zowieso meerdere maanden, liefst op een koele plaats. Als ze te groot worden is de schil harder en moeilijker te snijden. Bovendien als de vruchten oogst, wordt de plant gestimuleerd om er nog nieuwe te maken. Dit gaat door zolang het weer het toelaat. Woensdag 24 Augustus 2016 om 10:37
 • Esther Esther Bedankt voor deze info. De plant produceerde nu ook al steeds nieuwe vruchten die dan ook een start maakte met groeien maar vervolgens toch weg rotten.
  Maar voor de lange bewaar mogelijkheden hoeft de steel dus niet echt verkurkt te zijn?
  Woensdag 24 Augustus 2016 om 21:18
 • Karel S. Karel S. Ik heb daar nooit naar gekeken. Het gebeurt inderdaad dat sommige vruchten wegrotten, maar wat daar de reden van is weet ik ook niet. Woensdag 24 Augustus 2016 om 21:34
 • Esther Esther Het schijnt dat als je dus wacht tot de steel voldoende "verkurkt" is, dat dat rotten voorkomt.
  Ook heb ik er een plankje onder gelegd tijdens de groei zodat ze niet continu in contact staan met de natte ondergrond. Dat scheelt blijkbaar ook.
  Donderdag 25 Augustus 2016 om 07:34