Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Monique V.

  • Monique V.Mijn acer..japanse esdoorn...heeft al zijn blad verloren nadat eerst alle bladeren "verbrand" waren..wel zit hij vol knoppen met nieuwe bladeren. De plant staat in een bak in de halfschaduw...ook mijn buurvrouw heeft deze plant maar bij haar staat hij in de volle grond maar ook haar plant heeft geen bladeren meer en wel knoppen...
    Heeft iemand een idee wat ik moet doen om een mooie plant te krijgen?
    Maandag 29 Augustus 2016 om 22:48

2 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Kan je het boompje op een beschut plekje in de volle grond steken? Dat is altijd beter dan in een pot.
    Maandag 29 Augustus 2016 om 22:51
  • Walter C. Walter C. Ik denk dat de bladeren idd verbrand waren. Hou hem verder op een beschaduwde plaats en hij zal nog nieuwe blaadjes aanmaken. Is wel wat laat op het seizoen natuurlijk. Hij is in ieder geval niet 'dood' en zal volgend seizoen terug uitlopen.
    Bonsaispecialisten gebruiken de techniek van alle bladeren afknippen in de maand juni. De acer reageert op deze ingreep met nieuwe kleinere bladeren aan te maken. Dus geen paniek! Met wat extra zorg komt hij er weer bovenop.
    Maandag 29 Augustus 2016 om 23:55