MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Maarten W. Maarten W. Je kan zeker je heg 15 cm inkorten.
  Er moet natuurlijk nog wel wat overschieten van de haag.

  Veel buxussen hebben echter niet zo'n dikke laag meer met bladeren dus als dat het geval is ga je met kale plekken zitten. Dat is op zich geen probleem omdat de bladeren wel terug groeien, maar is niet zo mooi om te zien. Gezien buxus niet zo'n snelle groeier is, kan dat even duren. Maar 15cm is ook weer niet zo'n groot stuk.

  Soms ben je echter ook verplicht om drastisch terug te snoeien, wanneer bijvoorbeeld de plant is aangetast door schimmel. Drastisch terug snoeien (of halveren) brengt dan extra lucht en licht in de kern van de plant waardoor de schimmel het moeilijker krijgt en de plant kan herstellen van de schade.

  Drastisch snoeien van buxus best in winter wanneer plant in rust is. Extra bemesting na drastische snoei is wel nodig (eigenlijk is jaarlijks bemesting nodig). Een gewone NPK bemesting met wat extra Magnesium, maar als extra kan je ook wat meststof op basis van zeewier alsook een kalkgift.
  Dinsdag 30 Augustus 2016 om 13:28
 • Roos T. Roos T. Natuurlijk niet in de winter mesten ,want de plant is in rust en neemt niets op.Kalkgift alleen als de PH(zuurwaarde) te laag is.Zomaar kalk strooien wat iedereen vaak aanraadt is alleen nodig op zure grond.Laat eens de PH van je grond meten.
  Dinsdag 30 Augustus 2016 om 17:51
 • Ger W. Ger W. Hartelijk bedankt voor jullie reactie. Ik ga het advies deze winter opvolgen. Zondag 25 September 2016 om 11:18