MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

CJJM   Arabische jasmijn (Jasminum sambac )

 • CJJM v.Heb deze prachtige en heerlijk geurende plant járenlang op mijn terras in Barcelona gehad en was een van mijn lievelingsplanten! Nu ik inmiddels alweer enige jaren in Nederland woon heb ik onlangs toch de gok gewaagd er een te kopen.
  Kocht hem via Palma Verde Exoten, omdat ik hem daar op hun site tegenkwam(afgebeeld in de bloei!!).
  Helaas kreeg ik 'm thuis met veel nieuwe groeischeuten maar.......geen enkele bloem. Heb 'm intussen twee maanden en nog steeds geen enkele bloem "a la vista"!!!
  Wel direct contact met dit bedrijf gezocht, maar kreeg geen duidelijk antwoord op mijn vragen! Ook een verstuurde email werd zelfs niet beantwoord........
  Het vreemde is, dat een goede tuinvriendin van me deze Jasminum Sambac ook heeft en deze (in de bloei!) ontdekte tijdens een "Pasar Malam" in den Haag.
  Had natuurlijk beter moeten weten en rekening moeten houden met o.m. het klimaatsverschil voor dit soort planten hier in Nederland!! Een vanuit Spanje meeverhuisde geweldige "Pittosporum" heeft hier helaas nooit meer gebloeid!!!!! Evenmin als mijn prachtige, enorme "Crássula ovata"!!!!
  Rest mij nog de vraag: Heeft er iemand wellicht wél goede ervaringen met deze plant en evt. nog wat tips en aanbevelingen om door te geven: dolgraag!! Want blíjf de hoop houden dat ik 'm ééns zal zien bloeien en voorál weer zal kunnen genieten van zijn heerlijke en verfijnde unieke geur............!!
  Met vr. groet,
  Muchas gracias,
  Christine van Riel
  Donderdag 1 September 2016 om 14:41