Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Linda F.het lukt mij maar niet om in de vijver de water planten en algen. op een makkelijke manier weg te halen. knip je deze af onder de water lijn .af of pluk je deze. ik er altijd en troep en een tijd rovende boel van weet iemand hoe het moet. vijver oppervlak is ongeveer 250 m²
    Zaterdag 3 September 2016 om 15:53

9 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Dag Linda.Gaat het om een natuurlijke vijver of een folie vijver? Welk is de diepte? Zijn er waterpartijen? Vijver met veel of weinig schaduw? Zitten er vissen in de vijver?
    Zondag 4 September 2016 om 22:56
  • Maarten W. Maarten W. Dag Linda, is je doel de vijver helder(der) te krijgen? Er bestaat hiervoor een makkelijke methode voor namelijk EM-kleiballen. Je moet maar eens volgende artikels lezen of het doet wat je voor ogen hebt:

    http://embelgium.blogspot.be/2...
    http://www.vitalogica.nl/shop/...

    Ik heb er juist 10 gekocht en in de vijver gedaan van rustoord waar ik regelmatig kom. Dit zit vol algen en je kan maar tot 2.5cm diep kijken. Ben benieuwd of de kleiballen doen wat er over te lezen valt.
    Maandag 5 September 2016 om 09:20
  • Kiki B. Kiki B. Heb daar een vijftal jaren geleden eens een artikel over geschreven naar aanleiding van een onderzoek naar Montmorillonite, een vulkanisch kleimineraal. Niet in balvorm maar als heel fijn poeder heb ik het toen toegepast. Het hielp wel wat maar vijvers die echt troebel waren kreeg je niet kraakhelder. Wel gebruik ik het nog vaak bij potplanten.
    Maandag 5 September 2016 om 15:43
  • Maarten W. Maarten W. Dag Kiki, met de EM kleibollen zijn de klei-mineralen maar een verpakkingsmiddel. In de kleiballen zitten oa koolhydraten en bacteriën/schimmels/gisten die de sliblaag op de bodem van de vijver gaan oplossen. Hierdoor zou vijver ook veel helderder worden en krijgen de gewone waterplanten terug de bovenhand op de algen.
    Maandag 5 September 2016 om 17:24
  • Kiki B. Kiki B. Hey Maarten, dan ben ik ook benieuwd naar het resultaat. Hoor het graag.
    Maandag 5 September 2016 om 17:41
  • Linda F. Linda F. het is een betonnen vijver, de diepte varieert van 1m tot 1.20m er zitten goud winden op goud voorn veel kikkers en salamanders. het probleem is niet de helderheid van het water ik kan tot op de bodem kijken. het probleem is het hoornblad dat boven water komt en helemaal verslijmt, ik heb geprobeerd het net onder water af te knippen maar dat lukt niet goed en er komen dan grote partijen los en drijven rond in de vijver.
    Dinsdag 6 September 2016 om 12:25
  • Linda F. Linda F. nog vergeten er staat steeds een zuurstof pomp op en een watervalletje is er een skimmer aanwezig en hij ligt zeker niet de ganse dag in de zon.
    Dinsdag 6 September 2016 om 12:30
  • Maarten W. Maarten W. De kleiballen gaan je dus niet helpen.

    Mogelijk zit de oorzaak bij het hardheid van je water. Hoornblad heeft blijkbaar hard water nodig. Dit zou je met een test uit de winkel kunnen checken.
    Dinsdag 6 September 2016 om 18:11
  • Pascal G. Pascal G. Het nadeel met watervalletjes is dat (je zou misschien eerder denken dat het andersom is) je makkelijker draadalgen aanmaakt en het zijn deze welke uw zuurstofplanten naar boven duwen waarna verbranding en verslijming ontstaat. Het nadeel van sommige in de handel verkrijgbare producten is dat ze niet alleen de draadalgen vernietigen maar evenzeer slecht zijn voor uw waterplanten. Informeren maar vooral de bijsluiter lezen.
    Dinsdag 6 September 2016 om 22:22