Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Oliver H.Ik heb een Appelboom (Elstar), en vraag me af wat ik kan gaan planten op de "lege" grond ernaast?
    Zijn kruiden een idee of bospeen?
    Zondag 4 September 2016 om 20:12

15 reacties

  • Oliver H. Oliver H. Links van de appelboom staat Munt, rechts staat Lavendel, verder rechts zou ik graag wat planten.
    Het is schaduwrijk, maar daar groeit wel (onkruid). Eigenlijk bestaat onkruid niet vind ik:-)
    Zondag 4 September 2016 om 20:15
  • Oliver H. Oliver H. Links van de appelboom staat Munt, rechts staat Lavendel, verder rechts zou ik graag wat planten.
    Het is schaduwrijk, maar daar groeit wel (onkruid). Eigenlijk bestaat onkruid niet vind ik:-)
    Zondag 4 September 2016 om 20:16
  • Kiki B. Kiki B. Voor de appelboom is het beter een boomspiegel aan te houden waar je niets plant. Kruiden en Lavendel hebben echt zon nodig.Ruimer daaromheen zou je gerust sterke schaduwplanten kunnen zetten, zoals Hosta, Bergenia, Herfstanemonen, Rodgersia etc.
    Zondag 4 September 2016 om 20:21
  • Esther Esther Bospeen zal moeizaam zijn ben ik bang. Die hebben behoefte aan een losse, diepe grond waardoor ze lekker (recht) kunnen groeien. De wortels van de boom zouden zeker in de weg zitten. Maar kruiden zou makkelijk gaan. Lekkere citroenmelisse, bieslook, of tijm. Jeetje zoveel keus....
    Zondag 4 September 2016 om 20:22
  • Oliver H. Oliver H. Grandioos, bedankt, Ik dacht ook aan kruiden. S'ochtends tot en met halverwege de middag staat de zon op die plaats, later dan verdwijnt de zon even achter het huis en weer later dan komt ie weer...Dan zal kruiden toch wel lukken, Kiki?
    Zondag 4 September 2016 om 21:38
  • Oliver H. Oliver H. Bospeen vond ik eigenlijk ook al niet echt een idee, Esther Fijn dat je me daar in bevestigd:-)
    Zondag 4 September 2016 om 21:40
  • Sofie M. Sofie M. Veenbessen kan je ook op de grond laten kruipen . Verdraagt halfschaduw
    Zondag 4 September 2016 om 21:51
  • Kiki B. Kiki B. Ja Oliver, met die zonstand moet het wel lukken.
    Zondag 4 September 2016 om 23:23
  • Maarten W. Maarten W. Zoals Kiki aangaf best juist onder de boom niets planten, want dan neem je voedingstoffen weg van de appelboom. Maar dit kan je ook tot je voordeel gebruiken. Als boom meer vruchten aanmaakt dan je lief is, plant dan juist wel rond de stam planten. Productie van vruchten zou dan met +- 30% dalen.
    Maandag 5 September 2016 om 09:08
  • Oliver H. Oliver H. Okay, Maarten, mbt het wegnemen van voedingsstoffen bij de appelboom...Zijn er ook voedingsstoffen die ik aan de appelboom kan toevoegen door bv bepaalde planten? Aaardappels, bv schijnen ook bepaalde voedingsstoffen aan de grond toe te voegen toch?
    Ik bedoel, de appelboom kan ik bv niet mesten met koeiegier...eigenlijk geef ik de boom alleen maar water, zo'n beetje 2 flinke grote gieters vol. Als het echt warmer wordt zoals 26 a 27 graden, volgens de voorspelling, doe ik er nog een derde gieter vol bij! De boom staat er ongeveer 1 jaar en de vruchtdracht moet nog op gang komen nl.
    Maandag 5 September 2016 om 10:17
  • Oliver H. Oliver H. Veenbessen, interessant, Sofie:-) Alles wat aan de tuin kan worden toegevoegd wat lekker is, is welkom! " Eh zeg da's wel mijn goesting, Allee Zulle" Ik hou van het Vlaams, excuus dat ik het misschien fout typ;-)
    Maandag 5 September 2016 om 10:21
  • Kiki B. Kiki B. Veenbessen hebben echt flink zure grond nodig zonder bemesting. Dus of dat combineert met de appelboom, Lavendel en andere kruiden...? Er zijn ook kruipbramen, Poolse braam Sofia bijvoorbeeld, die voegen zich wat makkelijker.
    Maandag 5 September 2016 om 10:41
  • Maarten W. Maarten W. Hoe oud is de boom eigenlijk? Als je echter op heel doorlaatbare grond zit, kan ik er in komen dat je regelmatig water moet geven maar normaal niet nodig met een boom,die wortels gaan ver genoeg. Regelmatig zelf water geven gaat boom zelfs lui maken, laat hem maar zoeken naar water.

    Bemesting is zoals bij meeste vruchtgewassen, door het jaar een standaard NPK meststof, maar zodra er vruchten komen moet je wat meer Kalium geven, dat is voor goed vruchten te krijgen. Zonder een merk te promoten is dit een van de vele die je kan gebruiken voor fruit: http://www.dcm-info.be/nl/hobb...

    En als je niets onder de boom gaat planten, leg er dan een laag compost rond van een paar centimeter. Dan krijg je geen onkruid en goed voor bodem en trage bemesting.

    Hoe zit het met de snoei van je boom, heb je dat al ooit gedaan? Is voor fruitbomen heel belangrijk.
    Maandag 5 September 2016 om 10:54
  • Oliver H. Oliver H. Bedankt voor jullie Heldere tips, Kiki en Maarten. Ik ga me inlezen...
    Maandag 5 September 2016 om 22:50
  • Kiki B. Kiki B. Have fun:-)
    Maandag 5 September 2016 om 23:35

2 tuiniers vinden dit leuk

  • Oliver H. Oliver H. Zondag 4 September 2016 om 20:12
  • Kiki B. Kiki B. Maandag 5 September 2016 om 09:25