Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sanne   Hortensia 'Annabelle' (Hydrangea arborescens 'Annabelle')

  • Sanne V.Ik heb sinds dit jaar een Hortensia Annabelle. De struik is goed aangeslagen en bloeit mooi. Alleen zitten er bruine randen op alle groene bladeren. Eerst dacht ik dat het kwam omdat de plant in te felle zon stond. Ik heb de plant verschoven (zit in een grote bak) naar een schaduwrijke plek, maar zelfs nu (september) hij in de schaduw staat blijven er bruine randen om de nieuwe bladeren verschijnen. Ik houdt de grond goed vochtig. De plant staat zeker niet te droog.
    Weet iemand de oorzaak van deze bruine randen?
    Alvast bedankt.
    Zondag 4 September 2016 om 20:26

6 reacties

  • Sofie M. Sofie M. Weet je de zuurtrgraad van de bodem? Hortensias hebben graag een licht zure bodem. Een bruine rand kan ook een symptoom zijn van kalium gebrek: aangezien de annabelle grote bloemen vormt heeft deze plant voldoende meststoffen nodig
    Zondag 4 September 2016 om 20:40
  • Kiki B. Kiki B. Je vertelt dat de plant in een bak staat, met goede potgrond neem ik aan? Dan is een gebreksziekte niet zo waarschijnlijk. Bruine randen ontstaan nu in dit jaargetijde ook door enorme temperatuurswisselingen tussen nacht en dag.
    Zondag 4 September 2016 om 20:59
  • Sanne V. Sanne V. Bedankt voor de snelle reacties. Een half jaar geleden heb ik de hortensia in goede potgrond gepot, maar daarna niets meer aan de grond gedaan. Ik ga even kijken naar de zuurtegraad en de plant wat bijmesten. Mocht dit niet werken dan kan de temperatuurwisselingen ook evengoede verklaring zijn.
    Maandag 5 September 2016 om 11:20
  • Kiki B. Kiki B. Bijmesten zou ik nu zeker niet meer doen.
    Maandag 5 September 2016 om 15:22
  • Jeannette v. Jeannette v. Wacht daarmee tot begin maart, dat is een betere periode om met mest starten of je moet goede verteerde koe- of paardenmest met stro bedoelen.
    Vrijdag 15 December 2017 om 11:42
  • Kiki B. Kiki B. Anna,
    Kleinere bloemen krijg je door ze te weinig of niet diep genoeg te snoeien. Mest heeft daar niets mee te maken. Prettige bijkomstigheid van kleinere bloemen is dat ze minder topzwaar worden.
    Dinsdag 26 December 2017 om 14:55