MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Christel W.Wij hebben 4weken geleden een paar plantjes Taxus gekocht in pot. Die zat goed vol wortels.
  Omdat de grond naast de garage eerder droog is, hadden we vorig jaar al een bodemverbeteraar gemengd onder de volle grond. Er waren toen toch een paar plantjes gestorven. Dit wilden we nu toch vermijden. Ik had nog een beetje fijne compost over en dit hebben we goed gemengd met volle grond. Ik moet wel zeggen dat de plantjes tegen een muur staan en vanaf 's middags staat er de zon op. Zijn wel gepland volle zomer, maar omdat ze aangekocht zijn met pot, leek dit mij geen probleem.
  Ze worden ook dagelijks,'savonds als de zon weg rijkelijk met water gesproeid. In 't begin waren ee al 2plantjes die het hadden, maar geleidelijk aan krijgen ze het allemaal. Een zilverachtige kleur, niet ros. De planten die vorig jaar overleefd hebben, zijn perfect in orde en zijn dit jaar zelfs sterk gegroeid. Dus ik denk niet dat het aan de bodem ligt.
  Hopelijk weet iemand raad.
  Christel
  Woensdag 7 September 2016 om 12:52

1 reactie

 • Jeannette v. Jeannette v. Zoals je zelf al zegt, ze staan erg dicht bij de muur. Bij een muur is het altijd wat droger, maar ook veel heter! Zeker als de zon op de muur staat kan dat voor pas geplante planten te veel van het goede zijn. Stonden de planten binnen of buiten in de volle zon toen je ze ging kopen?
  Ook de dagelijkse watergift kan een reden zijn: in een natte bodem komt te weinig zuurstof ter beschikking van de planten en de wortels rotten weg.
  Dan is er ook nog de mogelijkheid van een erg zure of basische bodem.

  Taxus kan heel wat hebben, maar is erg gevoelig voor droogte, heel hete zon die gereflecteerd wordt en slechte afwatering. Controleer de standplaats zo snel mogelijk op die dingen en probeer dan de verstoring op te heffen.
  Woensdag 7 September 2016 om 14:09