Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Rita A.

  • Rita A.Mooie oude rozenstruiken vertonen dit jaar heel veel wilde takken die slechts kleine bloempjes geven. Ik knip die weg maar ze komen in grote getalle terug. Moet ik de moederplant korter insnoeien ?
    Zaterdag 10 September 2016 om 08:11

4 reacties

  • Roos T. Roos T. Die komen vanaf de ent in de grond.Heb je nog wel goede takken?Wilde takken hebben herkenbaar ander blad met 7 blaadjes .Als je nog maar een goede tak hebt of niets meer kan je beter deze roos verwijderen.
    Zaterdag 10 September 2016 om 09:52
  • Rita A. Rita A. Ja, er is nog een oude tak met superschone rozen .... en verwijderen gaat niet zo gemakkelijk . Vaak steken deze wilde scheuten heel diep in de grond en kan ik er niet bij , ook doordat ik andere planten niet kan schaden.
    Zaterdag 10 September 2016 om 12:41
  • Roos T. Roos T. Ja dan weet ik geen oplossing .Een roos met maar een goede tak zal nooit meer beter worden en de wilde takken zullen steeds meer plaats innemen.Ik haalde hem er uit en zou de wilde takken direkt weghalen en het blad van nieuw opkomende wilde takken insmeren met iets tegen houtige gewassen.
    Zaterdag 10 September 2016 om 20:33
  • Kiki B. Kiki B. Rita, ik ben het met Roos eens dat het een lastig punt is. Weet je welke roos het is? Want dan is de meest eenvoudige oplossing om hem te vervangen. Wanneer je dit niet weet zou je de roos kunnen stekken, dit gaat soms verrassend makkelijk met een hielstek op water. Vervolgens zou je kunnen proberen om met de hand rondom de roos zo diep mogelijk de roos vrij te graven rondom. Je kan dan de wilde scheuten zo diep mogelijk van de hoofdwortel afdraaien. Niet knippen maar er echt af scheuren. Dat wil nog wel eens helpen.
    Zaterdag 10 September 2016 om 21:23