Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kelly S.

  • Kelly S.Ons dak wordt komende week vervangen. Nu staat deze mooie maar grote boom op een plek waardoor zij moeilijk aan het dak komen daar. Enkele vragen:
    1. Wat is de naam van deze boom?
    2. Ik heb gezien dat hij bij anderen steeds tot (bijna?) op de stam teruggeknipt wordt waardoor het een soort zuil wordt. Dit groeit dan het jaar erna weer wat uit. Ik heb dit 2 seizoenen niet gedaan en nu is hij dit formaat. Ik moet zeggen dat ik dit mooier vind, maar i.v.m. het dak, moet ik dat nu toch maar doen wellicht. Tot hoever zou ik hem dan terug moeten/kunnen snoeien?
    3. Kan dat nu? Of gaat de boom daar echt aan onder?

    Bedankt!!
    Maandag 12 September 2016 om 06:57

1 reactie

  • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Kelly, de naam is goudiep ( Latijnse naam: Ulmus hollandica 'Wredei). De takken kan je 's winter inderdaad bijna tot op de stam terugknippen maar dat kan je nu nog niet doen. Wat je wel kan doen is de takken rondom de top vast een stuk terugknippen maar dan zo dat er nog wel per tak een cm of 25-30 overblijft waar blad aan zit. Als het blad dan gevallen is kan je het snoeiwerk afmaken.
    Maandag 12 September 2016 om 10:07

1 tuinier vindt dit leuk

  • Jack S. Jack S. Maandag 12 September 2016 om 13:08