Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

10 reacties

  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Boom ;-) tis volgens mij een atlasceder, maar ik ben er niet zeker van!
    Maandag 19 September 2016 om 07:17
  • Hubert V. Hubert V.
    Echte Tonderzwam (Fomes fomentarius) of Dikrandtonderzwam (Ganoderma australe) ?





    Maandag 19 September 2016 om 08:10
  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Groeien deze bovengenoemde zwammen wel op naaldbomen?
    Maandag 19 September 2016 om 09:33
  • Jeannette v. Jeannette v. Meestal is het geen goed teken als er zwammen op de stam groeien. Vaak zijn ze parasitair of saprofytisch en zal de boom uiteindelijk dood gaan.
    Maandag 19 September 2016 om 16:30
  • Hubert V. Hubert V. Dat betekent idd het begin van het einde
    Maandag 19 September 2016 om 19:13
  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Uitstel van executie mogelijk
    Dinsdag 20 September 2016 om 07:27
  • Jeannette v. Jeannette v. Nee, meestal geeft de boom toch het loodje. Kan lang duren of kort. Zo'n zwam groeit met zijn mycelium ( of zwamvlok, netwerk van alle draden van een schimmel) helemaal in de boom, dat kan je er niet zo maar even uithalen...Vaak groeien ze in bomen die al een verzwakt zijn. Velen zijn opruimers in de natuur.

    Houd er rekening mee dat delen van zo'n conifeer zo verzwakt kunnen zijn dat ze bv. met storm of uit zichzelf afbreken. Je zal dit exemplaar goed in 't oog moeten houden. Evt. kan je overwegen om er een boomverzorger (ETW) naar te laten kijken. Succes met je boom!
    Dinsdag 20 September 2016 om 09:26
  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Jammer, had nog boomhut plannen :-(
    Dinsdag 20 September 2016 om 11:09
  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Tis zover de Storm heeft hem te pakken hij staat scheef :-(
    Dinsdag 28 Februari 2017 om 08:48
  • Roos T. Roos T. Niet veel goeds helaas,is dodelijk voor de boom.Heb een mooie boom aan verloren.Heb er nog iemand bij gehaald die me nog een dure behandeling liet doen met Mychrorizza.Ik heb uiteindelijk foto,s gestuurd naar Copyn die me direkt melde dat de boom niet te redden meer was.
    Woensdag 1 Maart 2017 om 19:21