Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Marieke v.Emelten... Ik heb even op Google gezocht, dat klinkt niet als iets om blij van te worden
    Ik lees overal dat ze in het gazon zitten, de campanula's staan aan de rand bij gazon, maar het gazon ziet er prima uit? Hoe kan dit?
    En hoe bestrijd ik de emelten het beste? Moet ik de rand bij gazon ook meenemen?
    Maandag 19 September 2016 om 12:45

5 reacties

  • Roos T. Roos T. Als je gazon er goed uitziet zitten er vast geen emelten .Dan verdrogen stukken gazon omdat de emelten de wortels hebben opgegeten.
    Maandag 19 September 2016 om 18:29
  • Roos T. Roos T. Vogels beginnen dan ook je gras om te keren om de emelten te Zoeken.Als je dat ziet dan zitten ze er meestal.
    Maandag 19 September 2016 om 21:08
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Marieke, eerst eens even checken of het echt wel Emelten of Engerlingen zijn. Ditzelfde je snel genoeg wanneer je een grasplag er uit steekt, omdraait en zowel de plag als de onderliggende grond controleert op de larven. Zitten ze er niet danis ergeren niets aan de hand. Zoals Roos al schreef : ziet jouw gazon er goed uit dan hoef je je nergens zorgen over te maken.
    Maandag 19 September 2016 om 21:24
  • Sofie M. Sofie M. Als het gazon er prima uit ziet hoef je niets te doen tegen emelten.. anders kan je altijd aaltjes gebruiken om te bestrijden
    Dinsdag 20 September 2016 om 11:49
  • Kiki B. Kiki B. Tja, of Gramisec, dat is dan meteen ook nog eens goed voor je grond.
    Dinsdag 20 September 2016 om 17:40