MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Els L.Deze mooie plant, bloeit en bloeit, en nu zie ik ook dat zich al zaadlobben gaan vormen. Over een paar weken heb ik dus mijn eigen zaad van een gezaaide plant.
  Ik heb de volgende beschijving:
  Zijdeplant, van subtropische oorsprong, bloeit in zomer en nazomer met oranjerode bloemen. De stengels bezitten een giftig melksap – Asclepias is matig winterhard, eventueel over te houden als oranjerieplant – zeer goede bijenplant en voedselplant voor vlinders Standplaats: zon & doorlatende grond.

  Als de zaden zijn gedroogd zal ik ze kunnen uitdelen aan de liefhebbers. Misschien zijn erer mensen die het graag willen hebben. Ik zal ter zijner tijd een berichtje sturen,mzodat mensen zich kunnen aanmelden. Misschien via facebook?
  Zaterdag 24 September 2016 om 16:50

6 reacties

 • Hubert V. Hubert V. Deze ? https://www.mijntuin.org/plant...
  Zondag 25 September 2016 om 08:35
 • Els L. Els L. Ja, echt is vrij zeldzaam Zondag 25 September 2016 om 09:18
 • Kiki B. Kiki B. Niet zozeer zeldzaam alswel niet winterhard hier. Dus wordt ze hier als eenjarige beschouwd. Zaden kan je online verkrijgen. In de tropische gebieden wordt ze als onkruid beschouwd, omdat ze zichzelf groots uitzaait en via wortelstokken door de grond wandelt.
  Zondag 25 September 2016 om 10:28
 • Els L. Els L. Ja daar hebbjij gelijk in, maar ik zag op deze site dat er maar 8 tuinen zijn van de leden waar ze staan, ik dacht ik kan iemand misschien een plezier doen. Zondag 25 September 2016 om 16:08
 • Kiki B. Kiki B. Dat is zeker een leuke gedachte, Els. Zondag 25 September 2016 om 20:17
 • Els L. Els L. De moederplant is nu dus dood, bevroren. Inmiddels heb ik de plant opnieuw gezaaid, met het zaad van de moederplant. Ik heb de zaaddozen op tijd leegeschud in een potje en laten drogen. Ze zijn nu drie mm hoog, dus net ontkiemd. Ik hoop dat er weer mooie planten uitgroeien. Vrijdag 10 Maart 2017 om 23:09