MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Henk L.12 jaar geleden zag je in onze tuin geen enkel Lieveheersbeestje en ik wist eigenlijk niet welk voedsel zij aten,nu ben ik er achter dat zij bladluizen eten,zijn er geen bladluizen dan is er ook geen voedsel voor deze beestjes,dus sproei ik met niets en ik zie nu steeds meer Lieveheersbeestjes in onze tuin.
  Zo ook met de vlinders eerst geen enkele soort en nu zeker 10 soorten,het komt allemaal in onze tuin en wij genieten daar heel erg van,bovendien wil ik onze tuin niet bevuilen met allerlei troep die zo veel moois stuk maakt.
  Zaterdag 30 Oktober 2010 om 21:45

3 reacties

 • Ann V. Ann V. Tegenwoordig zie je inderdaad steeds meer lieveheersbeestjes, al zijn het wel vaak de ingevoerde Aziatische (die helaas behalve bladluizen ook onze inheemse lieveheersbeestjes lusten.)
  Gelukkig zie je ook nog regelmatig een zeven-stipje, en ik heb afgelopen zomer ook regelmatig citroenlieveheersbeestjes gezien, een (zeldzaam) 24-stipje, een vloeivlekje, een paar vijfstippelige en een 14-stippelig.
  Zaterdag 30 Oktober 2010 om 22:25
 • Ann V. Ann V. Over de Aziatische LHB lees je hier wat: http://www.annetanne.be/kruide...
  En hier nog wat over twee inheemse die ik in mijn tuin zag: http://www.annetanne.be/kruide...
  Zaterdag 30 Oktober 2010 om 22:27
 • Henk L. Henk L. Weet je ,eerst spuiten wij alles dood en dan moeten wij Lieveheersbeestjes halen uit een ander land die dan de weinig die hier van oorsprong leven verdrijven,waar zij wij toch mee bezig? Zaterdag 30 Oktober 2010 om 22:31

2 tuiniers vinden dit leuk

 • Noortje Noortje Zaterdag 30 Oktober 2010 om 21:55
 • Maarten C. Maarten C. Zondag 31 Oktober 2010 om 12:35