MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Bauke S.Kamperfoelie ziet er slecht uit. Vlekken op bladen, stengels, gekrulde bladeren. Wat is hier tegen te doen.lijkt een schimmel
  Dinsdag 4 Oktober 2016 om 09:51

3 reacties

 • Maarten W. Maarten W. Lijkt mij meeldauw, komt vooral voor in warme periodes waar 's nachts bladeren condenseren en overdag de plante stress hebben door warm droog weer. Sommige planten hebber er meer last van dan andere. Is inderdaad een schimmelinfectie.

  Er bestaan middeltjes tegen, meestal chemisch van aard.

  Maar normaal is gaat de periode voor meeldauw voorbij zijn of snel voorbij. Het gaat terug vochtig worden en zodra temperatuur regelmatig lager als 10-15° gaat, stoppen meeste schimmels ook met de kiemen. Het zou dus niet meer erger mogen worden tot de lente.

  Meeldauw gevoelige planten kan je best tijdens stressperiodes wat meer water geven. Niet dagelijks, maar ook niet wachten tot de bladeren slap hangen. En ook jaarlijks wat voeding geven.

  Ook zou besproeien met melk perventief en genezend werken, ergens gelezen maar nooit echt getest. Heb het eens gespoten op mijn lupinen maar de slakken hadden geen geduld en hebben ze eerder opgegeten dan ik resultaat kon zien. Daar ging mijn op en top wetenschappelijk onderzoek naar de positieve eigenschappen van melk bij meeldauw :)
  Dinsdag 4 Oktober 2016 om 20:32
 • Bauke S. Bauke S. Dank je wel! Heb al een middel geprobeerd maar dan denkt de hele buurt dat er ergens een gaslek is. Jouw suggestie klinkt iets buurt vriendelijker Woensdag 5 Oktober 2016 om 00:14
 • Grietje B. Grietje B. Keertje afknippen, helpt altijd
  Woensdag 5 Oktober 2016 om 17:35