MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Oliver H.Compost en Composteren?
  Wat kan worden gecomposteerd? Wat kan ik beter niet bij mijn composthoop doen?
  Sinaasappelschillen horen bv. niet op een composthoop thuis?
  Donderdag 6 Oktober 2016 om 10:22

2 reacties

 • Maarten W. Maarten W. Je kan sinaasappelschillen zonder probleem in composthoop doen.

  Als composteert om tuin en keukenafval weg te werken ipv om zelf de ideale bodemverbeteraar te maken, zijn de regels voor composteren veel simpelere. Dan mag je alle tuin en keukenafval er in doen zolang het maar geen bereid eten is of vlees/vis (dat trekt ongedierte aan).

  Enkel oppassen met het houterige gedeelte (bruine materialen) zoals snoeiafval van haag e.d. dat duurt redelijk lang voor die verdwijnen. Een goed composthoop heeft bruine materialen nodig. Maar als je een haag van 100 meter hebt, zou ik grootste deel toch afvoeren naar containerpark en slechts een deel in de compostbak doen.

  Indien je resultaat de ideale bodemverbeteraar is, kan je het er nog altijd de sinaasappelschillen in doen maar moet je meer rekening houden met verhouding groene en bruine materialen en eventueel nog extra zaken zoals mineralen toevoegen. Als je nu de klokken in Keulen hoort luiden, kan je via google een hoop opzoeken over composteren.

  Zelf starten we elke zondag met een vers gekookt eitje en vers geperst sinaasappelsap en de schillen gaan altijd de composthoop in. Als je op resto.be zoekt naar 'De composthoop van Maarten', zal je allicht enkel 5 sterren reviews zien van de pissebedden die massaal mijn compostvat bewonen.

  En als het niet zo is, moet ik eens een hartig woordje praten met die kolonie pissenbedden. Ze krijgen al jaar en dag kost en inwoon en dan mag er wel een goede review af :)

  Vrijdag 7 Oktober 2016 om 17:29
 • Oliver H. Oliver H. Bedankt, Maarten
  Doe de pissebedden de groeten van me:-)
  Ik ga zeker even googlen.
  Vrijdag 7 Oktober 2016 om 18:08

1 tuinier vindt dit leuk

 • Oliver H. Oliver H. Donderdag 6 Oktober 2016 om 10:22