Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • DCMWil jij ook de egeltjes helpen hun winterslaap voor te bereiden? Laat hout in je tuin liggen of installeer een egelhuis. Je kunt daarboven egels ook een handje helpen door hen extra voer aan te bieden. Dat kan onder meer onder de vorm van gedroogde meelwormen, rauwe eieren of speciaal voor hen ontwikkeld egelvoer. Vooraleer egels in winterslaap gaan is het namelijk enorm belangrijk dat zij voldoende voeding krijgen om zo de levensnoodzakelijke vetreserves te kunnen opslaan.
    Donderdag 27 Oktober 2016 om 11:51

2 reacties

  • Heidi Heidi Ook hardgekookt ei vinden ze lekker. En (met mate) zoutloze pindakaas. Maar als je de tuin wat laat verwilderen en niet al te netjes alles opruimt vinden ze onder afgevallen blad ook kleine slakjes en torretjes. Wat eigenlijk hun hoofdvoedsel is.
    Vrijdag 28 Oktober 2016 om 20:16
  • Rosette V. Rosette V. Elke winter heb ik bezoek van egeltjes , die verstoppen zich onder mijn tuinhuis en komen 's nachts mee-eten van het kommetje kattenbrokjes dat ik buitenzet voor onze poes en alle andere geinterresseerden w. o. merels
    Zaterdag 29 Oktober 2016 om 00:58

10 tuiniers vinden dit leuk