Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

John   Hartlelie 'Big Daddy' (Hosta hybride 'Big Daddy')

10 reacties

  • Roos T. Roos T. Nu is het beetje laat,de hosta zijn bijna weg,een nachtvorstje en het is zover,Begin op tijd in het voorjaar me slakkenkorrels van Ecostyle en herhaal dat regelmatig.
    Zaterdag 5 November 2016 om 10:21
  • John v. John v. Hallo Roos, bedankt voor je reaktie, ja nu zijn ze reeds geel dus is het over met de hosta's. Maar ik wil het volgend jaar hosta's hebben welke niet half zijn aangevreten. Ik heb zitten googlen hoe je de korrels moet gebruiken maar kan er niets over vinden. Ik heb de hosta's voornamelijk in potten zitten, moet je dan de korrels op de planten zelf doen?????? groeten en fijn weekend John
    Zaterdag 5 November 2016 om 15:30
  • Caroline B. Caroline B. zo vroeg mogelijk beginnen met korrels, bij het ontluiken reeds. op de aarde, tussen de bladeren. mits je de hosta s meest in pot heb is het zeker haalbaar om de aarde een ruwe cover te geven. dit helpt omdat slakken hier niet graag over glijden. ik gebruik gebroken schelpen maar cacaodoppen helpen ook enigzins
    Zaterdag 5 November 2016 om 17:40
  • Margreet K. Margreet K. De korrels van Ecostyle rondom de 'stammetjes 'strooien, hoeft niet veel te zijn.
    Volg gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik heb m'n hosta's slakkenvrij kunnen houden afgelopen zomer.
    Ook dagelijks gecheckt t/m avond met lampje.
    Zaterdag 5 November 2016 om 18:55
  • Roos T. Roos T. John op de planten maar om de pot zal ook helpen ,dan zullen ze niet meer meer goed in de pot komen lijkt me.Even uitproberen volgend voorjaar.
    Zaterdag 5 November 2016 om 20:01
  • joke v. joke v. ik gooi er koffieprut bij, veel uit de machine, dat helpt
    en controleren op slakken
    Vrijdag 11 November 2016 om 14:46
  • Margreet K. Margreet K. Let ook op de witte, kleine eitjes: het lijkt een beetje op schimmel.
    Ik heb ze vooral in deze periode aangetroffen onder boomstammetjes uit het bos, die ik in mijn tuin heb liggen als decoratie. Ik krab de eitjes eraf boven de kliko.


    Vrijdag 11 November 2016 om 15:04
  • John v. John v. dank voor je suggestie gr. john
    Vrijdag 11 November 2016 om 21:44
  • Rosette B. Rosette B. Slakken worden actief vanaf +2°C. Vanaf dan beginnen ze eitjes te leggen en moet je de strijd starten. Niet veel korrels leggen, 5 à 7 korrels per vierkante meter is voldoende. Regelmatig herhalen, ong. na 14 dagen à 3 weken, zeker nadat het geregend heeft. Als je dit volhoudt ga je na 2 jaar een vermindering merken in het aantal slakken. Hier zit een egel en ik gebruik enkel korrels zolang hij(of zij) in winterslaap is.
    Zaterdag 12 November 2016 om 12:38
  • John v. John v. dank voor je suggestie gr. john
    Zondag 13 November 2016 om 08:49