MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Hilde C. Hilde C. Ik heb gehoord dat je compost beter aanbrengt in het voorjaar omdat de voedingsstoffen in het najaar uitspoelen en in het grondwater terecht komen waar de planten die in het voorjaar geplant worden er toch niets aan hebben. Wat is daar van waar? Dinsdag 2 November 2010 om 10:31
 • Henk L. Henk L. Hilde,
  Je hebt rijpe compost en onrijpe,.
  Rijpe compost zit veel humus in en deze kan in water opgeloste zouten vrijgeven die de haarwortels op kunnen nemen tot voedsel van die plant.
  Onrijpe compost is nog niet volledig tot humus geworden en mag derhalve in het najaar op het land ingewerkt worden,hierin zitten nog compostwormen en cocons(die tot compost-worm geworden) en deze maken de onrijpe compost tot humus,zij eten de halvergane organische resten op en hun ontlasting is dan de humus.
  Een plant neemt zo veel voeding op als nodig,dit in tegenstelling van kunstmest,daarvan spoelt een groot gedeelte weg en komt in het grondwater terecht.
  Dinsdag 2 November 2010 om 10:50
 • Hilde C. Hilde C. Oh da's tof, dan heb ik toch niet misdaan. Heb met onbedrukt karton en onrijpe compost (ik had nog wel compassie met de wormen) een stuk gras afgedekt waar ik volgend jaar een bloemenperk wil aanleggen. Techniek bij Velt geleerd... Dinsdag 2 November 2010 om 17:54

1 tuinier vindt dit leuk

 • Rita H. Rita H. Dinsdag 2 November 2010 om 08:55