MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Marika B.Hoe bepaal ik de zuurtegraad van mijn bloemenperk? Ik weet van de planten wel welke wel of niet klk mogen krijgen maar niet hoe het zit met de grond.
  Door de extreem natte periode voor de zomer waren mijn Fatsia planten zo goed als weg. Na korte snoei zijn de meesten er terug door gekomen. Maar ik dekte ze nu af met een antivrieszak. Kan de plant dan ook niet wegrotten ofzo? Wanneer moet die eraf?
  Graag planten we heel in't kort nog leibomen. We kozen voor moeraseik. De bedoeling is dat we tussen de bomen een haag planten. Welke zijn aanraders? Bij voorkeur weinig werk en niet te kaal in de winter? Alle tips welkom.
  Tussen onze sierpeer bomen hebben we Heckenpracht ilex geplant,. Plots vallen er vele blaadjes af terwijl een hulsplant toch groenblijvend is. Wat kan er fout zijn? Heel graag raad.
  Ik plantte ook 3 mega bloembollen. De grootte van een flinke ajuin, ook kleur van rauwe ajuin; Jammer weet ik totaal niet meer welke bloem het zal worden.Kan iemand me helpen?
  Maandag 21 November 2016 om 11:18

5 reacties

 • Roos T. Roos T. De ajuin zou wel een hyacint kunnen zijn. Weet niet of de plek nat is mischien waar de Ilex gplant hebt of dat het concerentie is van de wortels van de bomen.. Maandag 21 November 2016 om 15:19
 • Marika B. Marika B. de haag is op een normale plek geplant, niet extreem nat en er ligt wel verse boomschors op doch geen dikke laag. Maandag 21 November 2016 om 16:29
 • Hubert V. Hubert V. PH bepalen
  http://www.ecostyle.nl/tuin/pr...
  Maandag 21 November 2016 om 19:01
 • Hubert V. Hubert V. Nog wat info
  http://www.tuinkrant.com/Bodem...
  Maandag 21 November 2016 om 19:11
 • Marika B. Marika B. Dank u Hubert, dit ga ik zeker eens doen. Dinsdag 22 November 2016 om 08:28