Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • de J.Dit is wel niet een vraag over mijn tuin,maar meer een vraag voor informatie. Ik heb namelijk ook een tuin vlakbij Valencia. Ondanks dat het daar droog is wil ik er een oase van maken. Beetje bij beetje lukt me dat wel, maar er gaat nog steeds meer dood aan planten, dan dat er blijft leven, vooral omdat ik er niet altijd ben (een mens moet ook de kost verdienen). Met agaves en aloë's heb je dat probleem niet. Raar, maar in Spanje kun je echt niet de kwantiteit en de kwaliteit van planten kopen die hier in België en Nederland te koop zijn. Daarom zoek ik hier een adres waar je tegen een redelijke prijs agaves en aloë's kunt kopen. Geen agave americana, die worden veel te groot en zijn ook in Spanje overal verkrijgbaar. Ook adressen waar ze heel veel soorten succulenten hebben zijn welkom. Ik heb natuurlijk al honderden keren het internet afgestruind, maar ik vind weinig tot niks
    Donderdag 8 December 2016 om 08:01

4 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Een webadres heb ik niet voor u maar je zou eens kunnen informeren via Palmvrienden.net. Voor succulenten zijn kwekerijen te vinden, maar bv. op Tuinadvies.be is een deel van het forum gericht op cactussen en succulenten. Ook daar zijn vast mensen te vinden die willen helpen. En anders maar eens informeren bij Succulenta, de Nederlands/Belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en vetplanten.
    Donderdag 8 December 2016 om 12:10
  • de J. de J. Fijn Jeanette dat je me probeert te helpen. Weet je misschien ook adressen waar puyas of echiums aangeboden worden.
    Donderdag 8 December 2016 om 19:02
  • Maarten W. Maarten W. Dag J;P., Misschien moet je hier eens gaan kijken: http://www.plantencentrumexoti...
    Het is niet achter de hoek, maar dichtbij als Valencia :)

    Ben er ooit eens geweest om te kijken naar bananenboom voor een van mijn klanten. Ze zijn gespecialiseerd in exotische planten voor binnen en buiten.

    De planten in Valencia krijgen zal iets anders zijn.
    Donderdag 8 December 2016 om 19:06
  • de J. de J. Ja Maarten inderdaad een goede site, Alles wat droogtetolerant is heb ik echter al (dat krijg je als je al jaren aan het zoeken bent) Via zoektermen vind je wel heel veel (meestal erg duur), maar heel vaak in de USA en niet in Nederland. De meeste nurseries uit de US verzenden niet naar Europa.
    Je staat er trouwens versteld van wat je allemaal in koffers in een vliegtuig mee kunt krijgen naar Valencia. Vijf, zes keer per jaar- en dat zo al jaren lang - kun je heel veel planten meenemen.
    Donderdag 8 December 2016 om 22:28