Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Iemand zin om met mij mee te denken?

  Wil graag een plant dat lijkt op de Rhododendron (een van mijn favoriete planten), wintergroen en veel mooie bloemen in kleur roze, lila of wit (absoluut geen geel, rood of blauw).

  Plek waar het komt te staan is op het zuiden en erg veel zon, had daar namelijk al een Rhododendron staan maar de bloemen en bladeren verbrandde vrij snel waardoor ik hem verplaatst heb naar een plek met minder zon en waar het super gaat. Daarna een Pluimhortensia neergezet maar hetzelfde verhaal helaas :(

  Dus ik ben nu alvast aan het oriƫnteren op wat ik dan kan neerzetten komend voorjaar en hoop hier wat tips.

  (komt te staan bij witte Annabelles en lilakleurige Kruipphlox)
  Vrijdag 30 December 2016 om 14:31

4 reacties

 • Roos T. Kijk eens naar Choisia ternata of Osmanthus burkwoodii.Ik snoei ze elk jaar na de bloei. Vrijdag 30 December 2016 om 18:35
 • Mic Bedankt voor je reactie!
  Ik heb ze beide op Google gezocht voor info en de voorkeur heeft tot nu toe de Choisia Ternata, en dan de White Dazzler versie, lijkt een beetje op de bodembedekker Iberis sempervirens die ik ook in de tuin hebt en vind ik erg mooi.
  Zaterdag 31 December 2016 om 12:09
 • Kiki B. Zoek ook eens op de diverse soorten Kalmia. Maandag 9 Januari om 23:29
 • Mic Bedankt voor je reactie Kiki!
  Vind het een supermooie plant maar gaat het niet worden, heb een aantal soorten bekeken en het is allemaal schaduw en halfschaduw wat ze adviseren, denk niet dat deze plant het hier naar zijn zin gaat hebben.
  Donderdag 12 Januari om 12:02