MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Wie gaat er ook naar de beurs TuinIdee? Kom eens langs op mijn gezellige tuinblog. Op tuinblogger.nl staat een kleine winactie waar je gratis entree kaarten mee kan winnen. Maar je mag natuurlijk ook gewoon zonder mee te doen mijn tuinblog eens bezoeken, zou ik leuk vinden! Hoe meer tuinzielen hoe beter . Tot daar, groet Esther
  Vrijdag 27 Januari 2017 om 21:01

5 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Dag Esther, Op tuinblogger lees ik dat ge uw citroenboompje 's winters op de koudste dagen in de serre plaatst. Wordt deze verwarmd? Zondag 29 Januari 2017 om 12:33
 • Hoi Pascal, leuk dat je mijn blog bezocht. Nee het is een koude kas, niet verwarmd, maar hij blijft boven het vriespunt of miscshien 1 of 2 graden eronder. Daar kan het boompje in de winter wel tegen. Maar als het echt -15 zou worden of zo haal ik hem wel die dagen naar de iets warmere bijkeuken. Maar zo rond het vriespunt kan hij goed hebben. Zondag 29 Januari 2017 om 13:29
 • Pascal G. Pascal G. 't is een mooi boompje. Heb je deze al lang en weet je daar een soortnaam van? Jaren terug heb ik dat ook eens geprobeerd maar ik kreeg schimmel op dat boompje en de takeinden bevroren. 'k moet er wel bij zeggen dat ik toen nog geen glazen serre had en mogelijks wat te weinig verlucht?
  Dit jaar wil ik mijn kas vorstvrij hebben in de winter en dan zou ik dat nog eens durven proberen.
  Binnenshuis heb ik eind vorig jaar Poncirus Trifoliata gezaaid.Deze zijn intussen een kleine 10 cm hoog.Naar ik me laten vertellen heb is dit de soort welke als onderstam gebruikt wordt voor de citroenboom.
  Het is niet de eerste keer dat ik uw Blog bezocht. Veel foto's en niet overdreven veel tekst. Net iets voor mij :)
  Zondag 29 Januari 2017 om 18:32
 • Hoi Pascal,
  Superleuk om te horen. Ik wil mijn blog inderdaad vooral mooi en gezellig laten zijn. Ik hou van mooie foto's maken en er gezellige verhalen bij maken. Al te ingewikkeld doe ik dus niet...... heb hem gekocht als Citrus Lemon , ondersoort weet ik niet. Ik heb gesproken met de kweker van de boompjes en die mailde mij het advies:

  De kluit mag NOOIT uitdrogen, moet eigenlijk altijd vochtig blijven, waar de plant niet tegen kan is dat hij met zijn “voeten” lange tijd in het water staat dan krijg je wortelproblemen. Dus wordt hij gepoot of gezet in overpot dan moet deze een gat hebben zodat zijn voeten droog blijven indien hij teveel water krijgt of als het regent.
  In de winter iets droger, maar zeker NIET de kluit volledig laten drogen, iets matiger water geven MITS de plant koud staat !!

  Misschien heb je er nog wat aan. Succes met je zaaisels!
  Zondag 29 Januari 2017 om 20:45
 • Pascal G. Pascal G. Zeer zeker, Bedankt Esther. Veel plezier nog met jouw Blog. Zondag 29 Januari 2017 om 22:26

2 tuiniers vinden dit leuk

 • Renilde Renilde Zondag 29 Januari 2017 om 10:53
 • BioGroei BioGroei Vrijdag 3 Februari 2017 om 13:31