Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Henk v.Aronskelk niet te verwijderen?

    Wij willen van de Aronskelk af, deze begint werkelijk overal uit de grond te schieten. Vorig jaar ben ik het gevecht aangegaan door ze om te spitten maar dat heeft alleen meer uitlopers als gevolg gehad. Een zomer en najaar lang heb ik de uitlopers steeds afgeschoffeld maar het blijft hardnekkig terugkomen... Uitgraven klinkt logisch maar is niet te doen qua hoeveelheid werk en vermenging in wortels van de andere vaste planten. Iemand een idee?
    Dinsdag 14 Februari 2017 om 13:31

4 reacties

  • Roos T. Roos T. .Als je steeds zorgt dat het groen niet boven kan blijven ,door schoffelen of het steeds direkt weg te halen ,moet de plant het uiteindelijk ook opgeven.Het groen met kwastje insmeren met een onkruidverdelger en dat volhouden is ook een manier .Als de plant niet kan ademen moet ze het uiteindelijk opgeven.
    Dinsdag 14 Februari 2017 om 15:41
  • C J d. C J d. Daar zul je echt heel diep voor moeten gaan om daar vanaf te geraken , en elk kruimeltje wortel verwijderen .
    Woensdag 15 Februari 2017 om 17:58
  • Hetty H. Hetty H. en ik begin nu al (15 febr) met het wegtrekken van de nieuwe kleine blaadjes. Zo houd ik alleen de eerste plant over waar mooie rode bessen aankomen in het najaar
    Donderdag 16 Februari 2017 om 00:03
  • Luc H. Luc H. Groen zo vroeg en zo veel mogelijk wegtrekken helpt inderdaad maar laat vooral geen “mooie rode bessen” ontwikkelen want merels zijn daarop verlekkerd en verspreiden op die manier de zaadje door gans de tuin.
    Zondag 14 April 2019 om 20:29