Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Paul H.Ter vervanging van onze geteisterde buxusstruik zoeken wij een vervanger. Hij moet aan de noorderkant staan, staat er wel beschut, en dan liefst groendblijvend of bladhoudend en maximaal 1 m hoog worden en 60 à 70 cm breed. Voor experten als jullie kan dit geen moeilijke opgave zijn :) Onze dank
    Zondag 19 Februari 2017 om 18:28

10 reacties

  • Sofie M. Sofie M. Ilex crenata wordt vaak gekozen als buxus vervanger omdat deze op buxus lijkt maar geen last heeft van de typische buxus kwaaltjes
    Zondag 19 Februari 2017 om 19:43
  • Paul H. Paul H. Bedankt Sofie
    Zondag 19 Februari 2017 om 20:10
  • Dirk M. Dirk M. heb je vleesbes (sarcococca) al eens overwogen ? bloeit en geurt wondermooi deze tijd van het jaar
    Zondag 19 Februari 2017 om 20:14
  • Paul H. Paul H. Dirk, lijkt me ook een prima alternatief. Bedankt!
    Zondag 19 Februari 2017 om 21:15
  • Jeannette v. Jeannette v. De geur van Sarcococca is bijna onovertroffen, dat is zeker. Maar wanneer je op zandgrond tuiniert is Ilex crenata wel een beter alternatief dan Sarcococca. Die laatste staat liefst in de (half)schaduw en wat beschut. Bij matige vorst heb je kans op bevroren blad en bij strenge vorst kan je de planten verliezen. Als je Sarcococca in de volle zon wil planten dan mag de bodem niet uitdrogen.
    Maandag 20 Februari 2017 om 13:08
  • Dirk M. Dirk M. jeannette, bij ons (iets onder bordeaux) staat hij in volle zon. slechts één op de dertig planten is bezweken tijdens vorige zomer en het heeft niet geregend van 10 juni tot 15 september; elke dag boven de dertig graden. toch wel sterke beestjes hoor. nu bloeien ze volop (stekjes genomen drie jaar geleden en een deel zelf gezaaid)
    Maandag 20 Februari 2017 om 13:15
  • Dirk M. Dirk M. o ja, deze winter hebben we ook -9° gehad. we zitten niet op zandgrond, maar rivierklei. op het einde van de zomer moet je wel een meter diep gaan om nog iets van vochtige grond te vinden.
    Maandag 20 Februari 2017 om 13:19
  • Jeannette v. Jeannette v. Hoi Dirk, zo zie je maar weer hoe ervaringen kunnen verschillen :-) Voor mijn ouders heb ik een aantal jaren geleden een tuinplan getekend waar Sarcococca in voorkwam. De zandgrond daar kan je gerust klapzand noemen. Na de winter van 2012 zijn de meeste exemplaren uitgevallen
    Maandag 20 Februari 2017 om 14:23
  • Paul H. Paul H. Ik heb zelf wat zitten grasduinen. Is een bergpijnboom ook geschikt? "pinus mugo var. pumilio"
    Maandag 20 Februari 2017 om 15:03
  • Jeannette v. Jeannette v. Zeker wel. Maar als je ook coniferen wil overwegen kijk dan eens op deze site: http://hgeers.nl/assortiment/ De beste man is gespecialiseerd in dwergconiferen en heeft planten in de collectie die véle malen spannender en mooier zijn dan de genoemde Pinus.
    Maandag 20 Februari 2017 om 15:58