Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Iris D.Mijn Gerbera- en Zuid-Afrikaanse lelieplant zijn al aan het schieten in mijn donkere (maar niet pikdonkere) garage. Mag ik die lichtgroene, slappe bladeren wegsnijden ?
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 11:39

4 reacties

  • Yvonne d. Yvonne d. Ik heb verschillende agapanthussen, laat ze de hele winter buiten behalve als het ook overdag vriest, dan zet ik ze even in mijn onverwarmde gang. De witte en donkerblauwe sterven af en ik wikkel het dode blad bovenin de aarde ter bescherming in de winter, de lichtblauwe zijn dit jaar gewoon groen gebleven, misschien omdat ik de oude bloemen niet heb weggeknipt? antwoord op je vraag, gauw naar buiten, dat remt de groei even en worden ze misschien nog stevig, knip er anders een paar af, kijk wat het doet, en oh ja voor uitzonderlijk mooie bloei, mest, mest ,mest! succes, trouwens bij mij gaan de witte bloemen altijd hangen door slappe stengels...
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 12:18
  • Iris D. Iris D. OK. Ik zet de plant alvast buiten, en zie wel wat er gebeurt met deze -duidelijk ondervoede :-) - bladeren. En als ik je goed begrijp kan ik ze in het vervolg buiten laten staan (ik wikkel de pot in dikke noppenfolie, zoals ik dat ook doe met mijn te grote olijfboom en fatsedera-plant.
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 12:27
  • Myriam D. Myriam D. Ik laat mijn Afrikaanse lelies gewoon buiten staan. Maar ik heb wel een vrij warme tuin, het vriest er nooit erg hard en ze staan redelijk beschut. Ik heb nu al 2 jaar mooie bloemen gehad.
    Zondag 26 Februari 2017 om 19:36
  • Kiki B. Kiki B. Aan de kust, zoals bij Myriam, kunnen ze veel hebben. In het binnenland is de vorst vaak te streng om ze de gehele winter buiten te laten staan. Ik zou de planten die nu in de garage staan geleidelijk afharden en ook meer licht geven. Niet afknippen.
    Zondag 26 Februari 2017 om 19:47