Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Marian v. Marian v. Bamboe, ik weet niet welke soort
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 17:27
  • natasha w. natasha w. volgens mij is het een zaza, idd een bamboesoort. Die kun je helemaal terugsnoeien, komt zeker terug. Is zelfs moeilijk helemaal wel te krijgen. Sterk wortelstelsel.
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 17:45
  • Conny v. Conny v. Dank jullie wel! Ik ga er in april mee aan de slag.
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 19:15
  • Piet d. Piet d. Dit lijkt me bamboe, woekert heel erg
    Vrijdag 24 Februari 2017 om 19:23
  • Dirk M. Dirk M. breedbladige bamboe. nog niet zo lang geleden was er iemand die deze soort in kleine stukken uitspitte, in potten plantte en daarna vrij prijzig particulier wist te verkopen ! best dure soort.
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 00:03
  • Conny v. Conny v. Dat geeft me een idee Dirk haha. Dan doe ik dat ook met mijn rhododendron: wordt hier in Schotland gezien als onkruid maar is wel overal te koop... nee hoor, mocht iemand wat van deze bamboe willen hebben: gratis afhalen
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 12:24
  • Conny v. Conny v. dank je wel Piet, mijn vingers jeuken om er wat mee te doen, maar zal nog even wachten op warmer weer...
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 12:25
  • Jeannette v. Jeannette v. Conny, bamboe wordt uitgedund en niet gesnoeid zoals veel heesters en bomen. Het is een plant die zich heel anders gedraagd.

    Oude halmen die niet veel of geen blad meer geven snoei je bij de grond weg als er nieuw loof verschijnt in het voorjaar, de rest snoei je niet (of snoei je terug tot het punt van waaruit er weer nieuw blad verschijnt in het voorjaar). Als je alles tot de grond terugsnoeit heb je kans dat er niets meer uitloopt.

    Ook niet toppen, dat is iets dat je pas in de zomer kan doen zonder gevaar op afsterven van de stengels.
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 12:35
  • Conny v. Conny v. hoi Jeannette, dank je wel voor deze goede uitleg. Het wordt nog een hele klus maar met jou tips gaat het zeker lukken om deze struik stormvast (de touwen zorgen er nu voor dat ie niet tot op de grond omwaait) te maken.
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 16:27