Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ann V.In alle bloembakken heb ik vanaf de lente te maken met een lapsnuitkever invasie. Aaltjes en andere middelen hebben niet gezorgd voor de verdelging ervan. Heeft iemand daar ervarin mee?

    Mijn appel, peren, kersen en pruimenboompjes worden aangevallen door eksters. De groene netten die ik gebruik houden de veelvraten niet tegen. Wat kan ik doen?
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 18:30

8 reacties

  • Sofie M. Sofie M. Tegen de lapsnuitkever of taxuskever (andere naam) kan je gemakkelijk aaltjes inzetten bv https://www.dcm-info.be/nl/hob...
    eksters kan je proberen op afstand te houden door zilverpapier aan je bomen te bevestigen
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 19:51
  • Kiki B. Kiki B. Taxuskever is ook prima (zelfs preventief) te behandelen met Tercol. Biologisch en tevens gewasbevorderend. Dus goed voor je grond. Je kan de korrels preventief door de potgrond mengen. Wel eerst de potten goed ontsmetten.
    Zaterdag 25 Februari 2017 om 20:44
  • Ellen A. Ellen A. Ik denk dat je de aarde in alle bakken moet vervangen en nieuwe planten moet aanschaffen. Verder het advies van Kiki volgen.
    Zondag 26 Februari 2017 om 08:06
  • Ann V. Ann V. Ik zal die Tercol zeker proberen. Er staan zo veel bakken op het terras dat ik ze onmogelijk kan leegmaken en vernieuwen. De oude en nieuwe aarde van de 4de verdieping naar het containerpark brengen, is een te zware opdracht. In elk geval bedankt voor die goede informatie.
    Zondag 26 Februari 2017 om 11:13
  • Rosette B. Rosette B. Als het gaat om taxuskever kan je een ruw houten plankje bij de planten leggen. De kevers hechten zich 's nachts daaraan vast en kan je ze 's morgens verwijderen. Eveneens de potten afdekken met een laagje Bio 10/20 of onder de grond mengen helpt om de larven te doden.
    Zondag 26 Februari 2017 om 12:29
  • Ann V. Ann V. Wat is Bio 10/20? Sorry, ik ben maar een amateur en leer altijd bij.
    Zondag 26 Februari 2017 om 13:09
  • Rosette B. Rosette B. Bio 1020 is een soort compost waarin een schimmel ingewerkt werd die de taxuskever verdelgt. Hier zijn al heel wat berichten over geschreven. Ga eens kijken bij tuiniers : in de berichten van Anna Oldenhave vind je nog andere mogelijke oplossingen.
    Zondag 26 Februari 2017 om 15:46
  • Ann V. Ann V. Dank je, het is heel tof om hulp te krijgen!
    Maandag 27 Februari 2017 om 14:09