MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ann V.Bestaan er compostbakken die op het dakterras kunnen geplaatst worden? Moeten ze aan de noord of de zuidkant gezet worden? Heeft daar iemand ervaring mee? Maandag 27 Februari 2017 om 18:25

3 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Anne, we kunnen je beter helpen wanneer je iets meer informatie geeft. Is het dakterras de enige optie ? Ga je er veel gebruik van maken en zou ja van welk afval? Hoe groot is je dakterras? Kan het dakterras enig gewicht aan?
    Mijn eigen ervaringen met compostbakken zijn niet echt positief. Bij weinig keukenafval zou een wormenbak misschien een betere optie zijn.
    Maandag 27 Februari 2017 om 18:59
  • Ann V. Ann V. Mijn dakterras van 180 m2 staat vol met plantenbakken waarin vaste planten, fruitboompjes, 2 vierkante meter bakken, een kleine serre en veel kruiden staan. Ik heb een GFT bak van 120 liter waarin ook groenten en fruitafval in gaat. Voor het snoeisel, het proper houden van de plantenbakken en het keukenafval heb ik toch binnen de week een volle GFT bak. Toch is het blijkbaar niet evident om een compost bak te gebruiken en een wormenbak spreekt me niet echt aan. Dan maar weer in zakken naar het containerpark brengen he!
    Dinsdag 28 Februari 2017 om 12:27
  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Mogelijkheid tot een grotere gft bak? https://www.terras-sjop.nl/eco... dit inwerken in een mooie houten behuizing :-) Dinsdag 28 Februari 2017 om 14:47

1 tuinier vindt dit leuk