MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Joke D.

 • Joke D.Het begint te kriebelen. De vijver (10.000l) heeft nu 5 maanden de tijd gehad om zijn biologisch evenwicht te vinden. Bij aanvang werden bacteriën toegevoegd. Daarna werd het water groen door zweefalgen (was voor de helft gevuld met regenwater), maar de toevoeging van GH-plus om het water harder te maken, loste dit probleem in een mum van tijd op. Het water is al de hele winter 'kraak'helder. In de lavabak zitten wel draadalgen, maar als ik het goed gelezen heb op het internet, hoeft dit niet persé een probleem te zijn en komt dit voor in vooral helder water. Lees ik nu ook ergens dat je in de winterperiode beter je pomp en waterval uitzet. Dit omwille van het feit dat de watertemperatuur op de bodem dan verstoord wordt en dit niet goed is voor je vissen. De vissen zitten er nu nog niet in. Dus dit was alvast geen probleem.
  Ik voorzie om begin april vissen te kopen voor in de vijver. Goudwindes lijken me de beste aankoop te zijn.
  En dan nog planten hé.
  Nu staat er waterviolier en een kleinbladige lelie. Wist eerst niet dat de lelie afsterft in de winter en dacht dat hij doodging. De waterviolier ziet er niet zo schitterend uit momenteel. Aan één kant van de vijver laat hij zelfs los. Dit zou te wijten zijn aan te zacht water. Zou dus kunnen met al die regen in de winter. Zal het water nog eens laten testen in het vijvercentrum in de buurt.
  In de bovenste bak staat een kleine soort Gele Lis. Die begint nu te schieten.
  Nu ben ik mijn huiswerk aan het maken voor de aan te kopen planten voor mijn vijver.
  Staan nu al op mijn lijstje
  glanzend fonteinkruid
  gekroesde waterpest
  aardvederkruid
  gedoornd hoornblad
  Als drijfplant wekt 'krabscheer' ook mijn interesse. Die zou ik blijkbaar wel in de gaten moeten houden zodat hij mijn vijver niet zuurstofarm maakt. Maar een teveel aan planten uit je vijver scheppen lijkt me nu ook geen onbegonnen werk.
  Zondag 5 Maart 2017 om 11:38