MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Henrieke K.Ik heb vorige herfst de Akebia quinata zaden geplant. Ze moeten als het goed is deze lente opkomen. Heeft iemand ervaring met deze plant of het zaaien ervan?
  Zondag 5 Maart 2017 om 19:34

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. Geef 'm in ieder geval de ruimte. Toen ik met tuinieren begon wilde ik een hoek van een twee meter vullen. Normaal gesproken zet je dan twee exemplaren, ik dus ook. En het mag gezegd, de bloemen zijn erg mooi.

  Het eerste jaar viel het nog wel mee. Dan is ondergronds de meeste groei. Maar daarna 'explodeerden' ze allebei en voor ik het wist hadden ze met hun gronduitlopers al meerdere meters geconfisceerd. Het was geen fijn karwei om ze er weer uit de halen, in een gevestigde schaduwborder.
  Woensdag 8 Maart 2017 om 13:47
 • Henrieke K. Henrieke K. Heel erg bedankt voor de reacties! Ik hoop dat ik een paar plantjes krijg van de tien zaadjes.
  En anders (zag ik gister) kan ik een plant van de Akebia kopen bij de Tuinland.

  De zaden komen vast alleen uit in een kas of bij een meer tropische temperatuur. :(
  Donderdag 9 Maart 2017 om 08:30
 • Jeannette v. Jeannette v. Gewoon ergens gaan 'snorren' als het niet lukt met de zaadjes. Ze zijn niet zo duur in aankoop. Bij de meeste kwekerijen die aan particulieren verkopen kan je ze ook bestellen. Of je laat ze opsturen, het kan allemaal tegenwoordig :-) Donderdag 9 Maart 2017 om 13:26

1 tuinier vindt dit leuk

 • Renilde Renilde Dinsdag 7 Maart 2017 om 09:11