Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ilse K.Ik heb een prunus in mijn tuin staan waar een flinke tak afgezaagd moet worden. Heb alleen geen telescopische takkenzaag en weinig verstand van bomen snoeien (geen ervaring). Toevallig iemand die het leuk vind om te helpen en dat wil? Misschien ook baat heeft bij het hout? Een vergoeding is bespreekbaar. Ik woon in Utrecht.
    Zaterdag 11 Maart 2017 om 21:17

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Flink in de zin van dik of in de zin van lang? Een dikke tak afzagen bij een sierkers/sierpruim is geen goed idee! De plek gaat inrotten en rond deze tijd komen allerlei schimmelsporen e.d. in de lucht. Als je toch wil snoeien, doe dat dan in de zomer (eind juli/begin augustus). Houd er rekening mee dat als het een flinke snoeiwond is, de kans op ziekte binnen een paar jaar groot is. Smeer in ieder geval niets op de wond.
    Maandag 13 Maart 2017 om 15:23
  • Ilse K. Ilse K. Het is een vrij dikke en lange tak maar ik schat dat de boom al wel zo'n 30 jaar oud is. Er zitten dus vrij veel lange dikke takken aan dus ik weet niet of het dan wel kan, aangezien het in verhouding dan niet per se een groot aandeel van de boom is. Ik wil later wel een foto sturen, dat geeft wat meer inzicht.
    Dinsdag 14 Maart 2017 om 11:11