Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Lien G.

  • Lien G.Ik heb een vraag omdat ik al maanden een probleem heb. Het betreft nu niet echt IN de tuin, maar via de tuin... Ik heb BINNEN een lieveheersbeestjesplaag in de slaapkamers! Vroeger zette ik elk beestje buiten op de planten, want die eten bladluizen op. Maar blijkbaar (volgens de media) is er een overvloed ontstaan en nu het warmer wordt, komen die lieveheersbeesten van tussen alle naden en plinten tevoorschijn en dat is al bezig van voor nieuwjaar! Elke dag stofzuigen we er wel een 20-tal op, in elke slaapkamer. Ze zitten op de raam. Ze willen niet naar buiten vliegen omdat het langs de raam binnen warmer is. Wat kan ik hier nog meer tegen doen? Dank je als er iemand met een gouden tip komt! Overdag is het niet zo erg, maar 's nachts vallen die in mijn bed of vliegen die rond ons hoofd en dat is NIET leuk meer :(
    Woensdag 15 Maart 2017 om 16:38

7 reacties

  • Angelique J. Angelique J. Heb je hier wat aan?
    http://www.stippen.nl/artikele...
    Woensdag 15 Maart 2017 om 16:52
  • Lien G. Lien G. Dank je wel! Het is in andere artikels dat ik ook dit antwoord las,... maar ik vrees gewoon dat ik er niet vanaf geraak. Nu ja, misschien wachten tot paniek tot het april wordt :)
    Woensdag 15 Maart 2017 om 17:31
  • Kiki B. Kiki B. Hier heerst die plaag ook, in vooral oude huizen nabij bomen ( in dit geval Meidoorns). Ik denk dat ze in oude huizen makkelijker binnenkomen. Het belangrijkste is vanaf september alle ramen goed dicht houden totdat ze klaar zijn met het vliegen en zoeken naar winterbescherming.
    Donderdag 16 Maart 2017 om 09:19
  • Lien G. Lien G. Ik heb geen oud huis én ik heb overal vaste horren, dus "normaal" gezien, kunnen ze zo maar niet naar binnen vliegen. Ze moeten door spleten ofzo komen pfff... Dat stinkt ook....
    Donderdag 16 Maart 2017 om 09:26
  • Jeannette v. Jeannette v. Lastig als ze om je hoofd komen zoemen....een klamboe, is dat misschien een oplossing voor de slaapkamer?
    Donderdag 16 Maart 2017 om 12:45
  • Dirk M. Dirk M. ze komen meestal in oktober naar binnen, dus dan moet je zeker een insectenhor plaatsen. met een spuitbus "barrage insectes" alle kozijnen en raamopeningen mee inspuiten preventief. nu helpt alleen de stofzuiger of alle ramen open zetten bij mooi weer.
    Donderdag 16 Maart 2017 om 13:57
  • Lien G. Lien G. Bedankt allemaal! Ondertussen zijn we morgen 1 april en die "beesten" zijn ondertussen bijna allemaal weg. "Bijna" want voor mensen die er geen plaag van hebben zouden het er nog veel zijn. Ongeveer een stuk of 20 per dag, maar ik merk ook wel dat ze verzwakt zijn en gewoon op de grond vallen. Oef! Het was echt wel een ellende. (het stinkt toch zo hé :) )
    Vrijdag 31 Maart 2017 om 11:32