MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sarah M.Na heel wat gegoogle nog steeds geen antwoord dus dan maar hier. Ik heb de japanse spierstruik in de tuin staan (spirea met roze bloemen). Ik heb deze nog nooit gesnoeid (ik was in de veronderstelling dat ie van de buren was, niet dus). Hij is nu redelijk hoog (80 cm) en de oude bloemen zitten er nog in.

  Kan ik de struik nu snoeien? En alleen de bloemen eruit of kan ik em nu nog redelijk wat terug snoeien? Ik lees ergens dat het heel makkelijk is, gewoon hop schaar erin. Maar lees ook pas in april. Of juist alleen na de bloei (nu te laat?).

  Heeft iemand het verlossende antwoord? Ik wou em eigenlijk sowieso snoeien maar het zou zonde zijn als ie dan dit jaar geen bloemen Krijgt.
  Zondag 19 Maart 2017 om 14:25

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Jaarlijks in vorm houden en oudere takken terug snoeien tot aan basis . Zondag 19 Maart 2017 om 15:23
 • Jeannette v. Jeannette v. Ik knip 'm ieder jaar helemaal terug tot een cm of 10 - 15. Ligt er aan hoe oud de struik is. Loopt eigenlijk altijd weer uit en wordt ieder jaar breder en krijgt ook altijd weer bloemen als je in maart of april terugsnoeit. Maandag 20 Maart 2017 om 13:06
 • Sarah M. Sarah M. Dankjulliewel! Maandag 20 Maart 2017 om 16:03
 • Kiki B. Kiki B. ik knip ze minder sterk terug en snoei ze gewoon in bolvorm. Net zoals je een buxusbol zou snoeien. Dit betreft dan de S J "Little Princess" Dinsdag 21 Maart 2017 om 23:23