Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Pascal G. Pascal G. kerria japonica
    Zondag 2 April 2017 om 21:41
  • Olivier D. Olivier D. Merci voor het antwoord. Kan ik deze snoeien tot een struik of krijg je enkel een veelheid aan individuele uitschieters?
    Vrijdag 7 April 2017 om 21:22
  • Pascal G. Pascal G. Een echte compacte struik is het niet eerder een veelvoud aan uitschieters. Mooie bloemen maar, helaas loopt hij heel gemakkelijk uit. Dat laatste ondervind je zelf ook al zie ik. Er bestaan hoge en lagere soorten.
    Vrijdag 7 April 2017 om 21:33
  • Olivier D. Olivier D. Ik heb deze winter de uitschieters, bijna 2 meter hoog, gesnoeid tot 20 cm van de grond, dus de hoge variant en ze duiken tot 1 meter verder van de moederskant. Ik woon hier pas sind december, dus heb ik veel aanplantingen van inheemse planten gedaan en kijk naar wat nu uit komt...
    Vrijdag 7 April 2017 om 21:58
  • Roos T. Roos T. Ik ben bang van planten die zo lopen,je kan ze moelijk in de hand houden en komen in andere planten op.
    Zaterdag 8 April 2017 om 10:04
  • Olivier D. Olivier D. De ongewenste uitschieters trek ik uit en steek rond de moederskant met een spade, om de wortelstok te verbreken. Hopelijk kan ik het zo onder controle houden.
    Zaterdag 8 April 2017 om 11:34
  • Pascal G. Pascal G. Als je de moederplant wil behouden doe je het best het volgende:
    -Haal de plant uit de grond en verwijder alle uitlopers.
    -Plaats een wortelbegrenzer (wordt ook gebruikt voor bamboe (google maar eens))
    -Plaats hierin uw plant.
    - ipv een wortelbegrenzer kan je ook een grote diepe bloempot gebruiken waar je de bodem uit haalt, het nadeel hiervan is wel dat een kunststof pot na enkele jaren broos wordt.

    Bij deze methode hoef je enkel de bovengrondse uitlopers te verwijderen.
    Zaterdag 8 April 2017 om 14:26
  • Olivier D. Olivier D. Merci voor de tips. Als echt meer uit de hand loopt dan ik wil, weet ik wat te doen, misschien is het dan al te laat
    Zaterdag 8 April 2017 om 14:36
  • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan
    Zaterdag 8 April 2017 om 21:35