MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Rob P.Beste Plantenkenners,

  Mijn prachtige philodendron xanadu heeft last van een soort schimmel het begon op de aarde en aan de aangrenzende stam.(zie foto)
  Toen ik dit opmerkte heb ik de aarde met de schimmel meteen omgewoeld. Verder houd ik de bovenlaag van de grond goed droog. Graag hulp wat kan ik hier tegen doen en wat is het?

  Bij voorbaat dank,

  Rob
  Woensdag 5 April 2017 om 21:10

3 reacties

 • Jeannette v. Jeannette v. 1. Heeft de pot waar de plant in staat gaten voor afwatering? 2. Heb je de wortels al bekeken? 3. Hoe lang staat de plant in deze potgrond? 4. Geef je kraanwater en hoe vaak? 5. Waar staat de plant? Donderdag 6 April 2017 om 14:06
 • Rob P. Rob P. 1: ja de plant heeft afwatering
  2: ja ze hebben tot 3 cm onder de grond de witte aanslag
  3:de plant staat 1 jaar en 2 maande in de universele potgrond deze is geschikt voor deze plant maar ik zit er aan te denken om hem bij te voeden met pokon.
  4: ja kraanwater en dit doe ik 1 x per week ik maak gebruik van een vochtigheidsmeter voor de perfecte hoeveelheid.
  5. de plant staat 3 a 4 meter van het raam af zoals voorgeschreven.

  Verder ziet de plant er nog perfect uit alleen maar veel groene bladeren en heb sinds vorig jaar zomer pas 2 afgevallen bladeren gehad. de schimmel zit dan ook alleen bij het punt waar de stam in aanraking komt met de grond. zoals op de foto te zien worden de takken ook dunner door de schimmel. de plant heeft sinds eind vorig jaar zomer geen nieuwe scheuten meer gemaakt(ik verwacht dat dit komt door de rust periode.)

  groetjes Rob
  Donderdag 6 April 2017 om 15:43
 • Jeannette v. Jeannette v. De verzorging klinkt goed. En inderdaad, alle planten hebben een rustperiode en zo ook deze.

  Het zou kunnen dat de schimmel - want daar lijkt het wel op - in de potgrond heeft gezeten.

  Nu is dit eigenlijk een tuinsite dus ik zou je willen verwijzen naar het kamerplantenforum van Groeninfo.com omdat ik minder ervaring heb met kamerplanten dan met tuinplanten: http://www.groeninfo.com/forum...
  Hopelijk kunnen zij je verder helpen.
  Donderdag 6 April 2017 om 16:05