Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ingrid Z.Tip hydrokorrels:
    Vast een bekend probleem: het weer verzamelen van de hydrokorrels (kleikorrels) uit de aarde als je planten verpot of vanuit een pot gaat uitplanten in je tuin. Ik vind het verlies van de korrels altijd zonde maar je bent een hele tijd bezig die korrels uit de aarde te plukken voor hergebruik. Nu doe ik die korrels voortaan in de fijnmazige netjes waar supermarkten (bijvoorbeeld) knoflook in verkopen. Doe zulke netjes gevuld met korrels onder in je potten, en na het verpotten heb je in één keer alle korrels beschikbaar voor hergebruik!
    Vrijdag 7 April 2017 om 22:54

4 reacties

  • Arie K. Arie K. Ik gebruik alleen grote korrels en zeef die er dan uit met een tuinzeef.
    Zaterdag 8 April 2017 om 06:26
  • Jeannette v. Jeannette v. Goed idee, Ingrid! In mijn potten doe ik eerst de hydrokorrels en daar een stukje worteldoek over. Ik was dat vissen iedere keer ook zat. Je hoort ook wel dat mensen er een oude panty voor gebruiken.
    Zaterdag 8 April 2017 om 10:46
  • Judith L. Judith L. Ik ben begonnen met een experiment met een stukje worteldoek er bovenop en dan pas de aarde. T zeven werkte niet voor mij. Te veel klontjes in de aarde
    Zaterdag 8 April 2017 om 12:39
  • Kiki B. Kiki B. Slim en leuke tips!
    Zondag 9 April 2017 om 00:25

6 tuiniers vinden dit leuk