MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tine H.

5 reacties

 • Veerle S. Veerle S. Opeten Zaterdag 15 April 2017 om 13:16
 • Maarten W. Maarten W. Dat is een optie, als je een leger wil voederen :)

  In elk geval heb je jaren gratis werkplezier of ben je redelijk wat geld kwijt als je alles wil uitroeien. Je moet om van zevenblad af te geraken alles bovengronds maar vooral ondergronds afvoeren. Uit een paar cm achtergebleven wortel groeit gewoon een nieuwe plant. En 1 plant kan tot 3m² per groeiseizoen koloniseren. Dus grond uitgraven en afvoeren is de snelle oplossing, maar soms niet praktisch mogelijk of gewoon te duur.

  Manueel verwijderen door te spitten en wortels uit te trekken is dan goedkoper maar zal nooit van de eerste keer voldoende zijn. In de jaren nadien zal je vanaf je zevenblad terug ziet komen die plaats terug grondig onderhanden nemen.

  Enkel bovengronds afmaaien is alleen niet voldoende, maar gaat er ten minste al voor zorgen dat ze niet in het zaad gaan schieten. Maar vermeerdering gaat gewoon ondergronds door via worteluitlopers.

  Probeer ook eens te zien van waar zevenblad is komen aanwaaien. Als je naast een wild stuk grond woont waar het groeit zou ik een winkel zoeken waar ze 'goede moed' verkopen en ineens in grote hoeveelheden aankopen. Want zevenblad bestrijden in jouw tuin zal dan dweilen zijn met de kraan open :)

  En terug over dat eten.

  Het recept voor Zevenbladsoep met linzen is (met dank aan Velt, Onkruidboek):
  130g bruine linzen, 250g zevenblad, 1 tl komijnzaadjes, 3 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, olijfolie, kneeptje citroen en Turkse yoghurt.

  Je kan ook in bijna alle gerechten spinazie vervangen door zevenblad, zolang je het maar in het voorjaar plukt.
  Zaterdag 15 April 2017 om 15:26
 • Maarten W. Maarten W. Een andere optie is je tuin vol kippen zetten :) Dan moet jij enkel eieren rapen, maar elke dag dan en niet enkel met Pasen :) Zaterdag 15 April 2017 om 15:29
 • Irene B. Irene B. https://www.vtvblijdorp.nl/zev... Hier vind je een goedkope tip om het kwijt te raken. Zaterdag 15 April 2017 om 16:13
 • Tine H. Tine H. Dank jullie wel,ik ga aan de gang,volgens mij de enige optie. Zaterdag 15 April 2017 om 19:07