Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Ilse V.Door de strenge vorst van vannacht hebben mijn hydrangeas serrata variëteit "blue bird" vorstschade opgelopen. Hopelijk hebben ze niet volledig het loodje gelegd.
    Om dit in de toekomst te vermijden zou ik vliesdoek willen aanbrengen, maar liefst niet plant per plant want het zijn er wel een aantal. Ik zou eerder een soort tunnel maken zodat ze allen te samen of toch met een aantal samen beschermd worden. Is dit een goeie oplossing? Het vliesdoek komt dan niet zo kort bij de planten als bij individuele bescherming ... zijn de planten dan even goed beschermd als wanneer ze allemaal apart worden ingepakt? Graag wat tips want deze hydrangeas zijn blijkbaar wel wat teerder dan mijn pluimhortensia's.
    Donderdag 20 April 2017 om 14:11

3 reacties

  • Roos T. Roos T. Dat kan je zo doen,het houdt een paar graden vorst tegen.Ik heb het vroeger ook wel gedaan over een groep hortensia,s maar het probleem was wel dat het met wind makkelijk loskwam.Je hortensia,s hebben niet het loodje gelegd.maar zullen van onder opnieuw zullen uitlopen .Ik heb dat al meer meegemaakt hier ,omdat zandgrond snel opwarmt en de struiken dus vroeg uitlopen en de sapstroom begonnen is .De cellen zitten vol water dat uitzet bij vorst
    Dat jaar heb je dan geen bloei.Ik heb daarom steeds meer Hydr paniculata,s aangeplant ,Tot na ijsheilgen heb je kans op nachtvorst voor al op zandgrond.
    Woensdag 3 Mei 2017 om 09:25
  • Ilse V. Ilse V. Bedankt voor je reactie Roos. Is hier ook zandgrond en vorig jaar last gehad van de droogte. Was ook al van plan om stilaan meer en meer pluimhortensia's te plaatsen. Ga er deze zomer al wat van stekken nemen. Hopelijk lukt het om ze zo te vermeerderen.
    Woensdag 3 Mei 2017 om 13:11
  • Roos T. Roos T. Ik koop ze gewoon .Wil snel resultaat en een stek duurt toch wel 2of 3 jaar voor het een flinke struik is.Ik ben ook niet meer jong.
    Woensdag 3 Mei 2017 om 14:51