MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Carla C.Even iets delen ..........
  Deze week moest ik voor een vergadering in Den Haag zijn. Daar ik, zoals gewoonlijk ;-), veel te vroeg was liep ik nog even een tijdschriftenwinkel op het station in om het Engelstalige blad "Gardeners World" te halen.Uit dit blad en het wekelijkse programma op vrijdagavond op de BBC haal ik al minstens 20 jaar veel kennis en inspiratie.
  Ik vond het altijd al jammer dat als je het Engels niet machtig bent, je hier niet van kunt genieten, maar tot mijn grote verrassing is er sinds deze maand ook een Nederlandtalige versie uit!
  Op de voorkant staat Caroll Klein, echt een favoriete tuinvrouw van mij, omdat zij veel doet met zelf zaaien en stekken (vermeerderen van planten). Daarin ligt ook mijn tuinhart. Het blad ziet er wat rustiger uit dan de Engelstalige versie en is ook een beetje dunner, maar het staat vol met leuke weetjes en duidelijke instructies. De meeste artikelen die erin staan zijn vertaald uit het Engels, maar ook de Nederlandse redactiemedewerkers geven invulling aan het Nederlandse/Belgische klimaat, welke toch heel erg verschilt, ook al komen de klimaatzones overeen met die in Engeland. Ook wordt er geattendeerd op groenevenementen die hier worden georganiseerd.
  Er staat deze maand een kruidenkalender in en veel over moestuinieren. Daar ik dit jaar voor het eerst mag genieten van het bezit van een kleine, maar voor mij voldoende grote, tuinkas is dit extra leuk. Ook Caroll laat zien hoe je met gemak planten die je leuk vindt kunt stekken.
  Even voor de goede orde, ik ben geen aandeelhouder van dit tijdschrift :-).
  Zaterdag 22 April 2017 om 06:35

2 reacties

 • Franca v. Franca v. Goed te weten, ga er zeker naar kijken, bedankt voor de tip. Zaterdag 22 April 2017 om 09:25
 • Renilde Renilde Had er al iets van opgevangen...leuk dat je dit deelt :-) Zaterdag 22 April 2017 om 09:31

16 tuiniers vinden dit leuk