Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Fien O.Goedemiddag. In Spanje hebben we de NISPERO vrucht leren kennen, familie vd mispel. Deze vrucht is zoet en eetbaar. Kunnen wij hem bij ons kweken (uit pitten die ik gehouden heb) of kopen als pnant waar ook vruchten aankomen? Alvast bedankt voor jullie advies.
    Zondag 23 April 2017 om 12:16

3 reacties

  • Riet B. Riet B. Ik vrees dat dit een beetje te hoog gegrepen is, ben ze nog nooit tegengekomen in een tuincentrum bij ons, maar je kan altijd proberen natuurlijk, tuinieren is experimenteren en misschien heb je wel een warme beschutte tuin ? Ik zou de plant toch eerst enkele jaren vorstvrij houden in de winter. Laat het ons weten als het lukt ?!
    Zondag 23 April 2017 om 13:27
  • Kaatje v. Kaatje v. Eriobotrya japonica - Loquat of Japanse Wolmispel: https://www.mijntuin.org/activ...
    Lees ook deze discussie over winterhardheid: http://www.groeninfo.com/forum...
    Zondag 23 April 2017 om 14:59
  • Pascal G. Pascal G. Betreffende de Eriobotrya japonica kan ik meegeven dat ik er hier in de buurt eentje weet staan (door de eigenaar zelf gezaaid) welke intussen ongeveer 1m80 hoog is. 'k heb ze vroeger ook nog gezaaid en dat gaat makkelijk uit de verse pitten(zaden) van de vruchten.
    Maandag 24 April 2017 om 21:18